Στη Βουλή οι «μειονεκτικές περιοχές»

Εικόνα του άρθρου Στη Βουλή οι «μειονεκτικές περιοχές»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/11/2018, 17:11

Την επιστολή του δημάρχου Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα και την ανακοίνωση της αντιδημάρχου Βάσως Μέγα, κατέθεσε στη Βουλή με αναφορά του για το θέμα της κατάργησης μειονεκτικών περιοχών στα Γιάννενα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης.

Ο βουλευτής σημειώνει τις πληροφορίες ότι άλλες περιοχές επανεντάχθηκαν στον οριστικό χάρτη μειονεκτικών περιοχών, όχι όμως και στα Γιάννενα.

Μάλιστα, ο κ. Καραγιάννης με πλάγιο τρόπο «φωτογραφίζει» το στέλεχος της κυβέρνησης που και αυτός στηρίζει, τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλη Κόκκαλη (που ανήκει στους ΑΝΕΛ), ότι με παρέμβασή του επανεντάχθηκαν περιοχές της Λάρισας.

Ο κ. Καραγιάννης αναφέρει ότι «η απένταξη των 21 κοινοτήτων του Δήμου Ιωαννιτών από τον χάρτη των μειονεκτικών περιοχών θα οδηγήσει σε απώλεια 38.000 στρεμμάτων βοσκοτόπων στους οποίους εκτρέφονται 41.500 αιγοπρόβατα και 1.950 βοοειδή σε περισσότερες από 900 κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, γεγονός που θα επιφέρει δυσμενείς συνέπειες τόσο στους κτηνοτρόφους και τις οικογένειές τους, όσο και στην παραγωγή φέτας ΠΟΠ από τοπικές γαλακτοκομικές επιχειρήσεις».



ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back