Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στη Βουλή ο εμβολιασμός των Ιωαννίνων

Εικόνα του άρθρου Στη Βουλή ο εμβολιασμός των Ιωαννίνων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/01/2021, 12:30
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Κοινοβουλευτική ερώτηση κατέθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη και άλλοι 18 βουλευτές του κόμματος, για φαινόμενα παραβίασης, όπως τονίζει, του πρωτοκόλλου εμβολιασμού στα Γιάννενα.

Στην ερώτηση περιγράφονται αναφορές ιδιωτών ιατρών για την παράλειψή τους από τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό, όπως και η καταγγελία του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων για μη τήρηση των όρων ισότιμης πρόσβασης στη διαδικασία.

Σημειωτέον ότι τους «εκτός προγράμματος» εμβολιασμούς παραδέχθηκε και η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων Σταυρούλα Τσιάρα, δικαιολογώντας τους ωστόσο ως εξής:

«Από χτες (σ.σ. 12/1) μπορούμε να εμβολιάζουμε και ιδιώτες συναδέλφους, περίσσευμα εμβολίων, με εντολή της 6ης ΥΠΕ διατέθηκε για να εμβολιαστούν οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί».

Ο εμβολιασμός των ιδιωτών γιατρών πάντως, ξεκίνησε στα Γιάννενα νωρίτερα από την πανελλαδική εκκίνηση. Δεν έλειψαν και άλλες καταγγελίες για «εκτός προγράμματος» εμβολιασμούς, πανελλαδικά.

Διαβάστε επίσης: Εμβολιασμοί με «χαλαρό» πρόγραμμα

Η κα Τζούφη και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν στην ερώτηση μεταξύ άλλων ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ αντιλαμβάνεται την εν λόγω συλλογική προσπάθεια ως ευκαιρία για να αποσπάσει μικροπολιτικά οφέλη», παραπέμποντας στους εμβολιασμούς κυβερνητικών στελεχών και… συγγενών, που σταμάτησαν νωρίς.

Με την ερώτηση, καλούνται ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας να απαντήσει εάν τηρείται πιστά η εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών και να διευκρινίσει, σε πόσα και ποια εμβολιαστικά κέντρα θα γίνουν οι εμβολιασμοί στα Γιάννενα, αν θα αξιοποιηθούν οι μονάδες πρωτοβάθμιας υγείας (ΤΟΜΥ, Κέντρα Υγείας), όπως και πως θα αντιμετωπιστούν προβλήματα εμβολιασμού ηλικιωμένων και ευάλωτων πολιτών που διαμένουν σε απομακρυσμένες περιοχές ή πάσχουν από νοσήματα που καθιστούν αδύνατη τη μετακίνησή τους. Σημειώνεται ότι το τρίτο εμβολιαστικό κέντρο στην πόλη, είναι στο Κέντρο Υγείας (πρώην ΙΚΑ).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back