ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στη Βελλά ο πρωθυπουργός

Εικόνα του άρθρου Στη Βελλά ο πρωθυπουργός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/09/2019, 19:12
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τη μονή Βελλάς επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Εκεί τον υποδέχτηκε ο μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος, ο δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης και τοπικοί φορείς.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεναγήθηκε από τον μητροπολίτη στις εγκαταστάσεις του τυροκομείου της Μονής, το οποίο «αναμένεται να λειτουργήσει σύντομα και το οποίο θα συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής» όπως τονίστηκε. Ο μητροπολίτης Ιωαννίνων έθεσε και το ζήτημα της λειτουργίας Γεωργικής Σχολής, θέμα που αντιμετώπισαν θετικά, τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης.

Ο μητροπολίτης, ο οποίος έχει βάλει σε εφαρμογή το σχέδιο λειτουργίας της μονάδας, μίλησε για τον στόχο εξέλιξής της σε Γεωργική Σχολή, αλλά και σύνδεσης με την πιστοποιημένη παραγωγή και τον αγροτουρισμό.

Ο κ. Βορίδης χαιρέτησε την πρωτοβουλία της Μητρόπολης και τόνισε πως είναι σημαντικό «να υπάρξουν συνέργειες με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο και τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων». Ο κ. Βορίδης δεν αναφέρθηκε πάντως στη νεοσύστατη Γεωπονική του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Επανέλαβε την προειδοποίηση που είχε κάνει νωρίτερα, από τη Δωδώνη, ότι «θα υπάρξει αυστηρότητα στα ζητήματα της παραβίασης του νόμου για τα προϊόντα ΠΟΠ».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back