Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 14-10-2016, 09:33
ΕΛΛΑΔΑ

Στη σημερινή, δεύτερη διάσκεψη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, κρίνεται οριστικά το πρώτο στάδιο των νομικών ζητημάτων που έχουν τεθεί για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

Στη συνέχεια, οι 30 δικαστές θα προχωρήσουν στην ουσία της υπόθεσης, προκειμένου να κριθεί το Συνταγματικό και νομικό σκέλος των αιτήσεων ακυρώσεων των ιδιοκτητών των καναλιών, αλλά και η τύχη των αδειών.

Η προχθεσινή συνάντηση ανακυκλώθηκε στο προκαταρκτικό στάδιο του παραδεκτού και του εννόμου συμφέροντος των τηλεοπτικών σταθμών (νέων και παλαιών). Φήμες θέλουν τον εισηγητή να υποστηρίζει ότι οι αιτήσεις των τηλεοπτικών σταθμών πρέπει να απορριφθούν ως απαράδεκτες κατά το πρώτο στάδιο κι έτσι να μην προχωρήσουν οι συνάδελφοί του στην ουσία της υπόθεσης.

Παράλληλα, οι σύμβουλοι Επικρατείας ανέπτυξαν τις απόψεις τους επί των δυο επίμαχων νομικών ζητημάτων.

Κατά την έναρξη της διάσκεψης της Παρασκευής ορισμένοι ακόμη σύμβουλοι θα αναπτύξουν τις απόψεις τους για τα δύο αυτά νομικά ζητήματα και στην συνέχεια θα κληθούν να ψηφίσουν.

Εφόσον η πλειονότητα συμφωνήσει με τον εισηγητή, τότε η υπόθεση θα κλείσει και πλέον, η τύχη της θα κριθεί στις 13 Ιανουαρίου, οπότε θα εκδικαστούν οι αιτήσεις ακύρωσης της προκήρυξης του διαγωνισμού που έχουν υποβάλλει οι τηλεοπτικοί σταθμοί, ενώ εκκρεμούν και άλλες δίκες (ασφαλιστικά μέτρα κ.λπ.) στο ΣτΕ.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα