ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Σταυροφορία» κατά βανδαλισμών

Εικόνα του άρθρου «Σταυροφορία» κατά βανδαλισμών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/05/2018, 16:16
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Προκειμένου να περιοριστούν τα συνθήματα στους τοίχους κ.λπ., ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας έστειλε επιστολή σε όλες τις παρατάξεις του δημοτικού συμβούλιου Ιωαννίνων και του περιφερειακού συμβούλιου Ηπείρου, στις νομαρχιακές επιτροπές των κομμάτων, στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων και στο νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ, καλώντας σε πρωτοβουλίες, «τόσο δημόσιας καταδίκης όσο και στήριξης μέτρων περιορισμού των βανδαλισμών που σημειώνονται κατά καιρούς σε μνημεία, έργα τέχνης, δημόσιους χώρους, δημόσια και ιδιωτικά κτίρια».

Ανάλογη επιστολή είχε προηγηθεί και προς τους βουλευτές των Ιωαννίνων. Η επιστολή κοινοποιήθηκε στην αστυνομία και στον ΠΑΣ.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μπέγκας χαρακτηρίζει «πράξεις βίας» τους βανδαλισμούς και προσθέτει ότι «είναι ικανές να αποτελέσουν ένα πολύ σοβαρό εμπόδιο στην συνολική προσπάθεια που γίνεται για να συμβάλουμε στην βελτίωση του αστικού τοπίου, ο οποίο επιφέρει πολλαπλά οφέλη στον τόπο».

Επίσης, σε άλλο σημείο, παραπέμπει στην «εικόνα καταστημάτων που έχουν μείνει χωρίς ενοικιαστή και οι προσόψεις τους έγιναν βορά στις ορέξεις των γνωστών – άγνωστων με αποτέλεσμα ολόκληρες γειτονιές της πόλης οι οποίες βίωσαν πιο έντονα την κρίση να υποβαθμίζονται ακόμα περισσότερο». Πρέπει να σημειωθεί ωστόσο, ότι υπάρχουν αρκετά καταστήματα τα οποία παραμένουν άδεια λόγω των υψηλών ενοικίων...

Οι μέχρι τώρα πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής δεν έχουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα και αυτό, το παραδέχεται: «Τα αποτελέσματα ωστόσο δεν είναι αυτά που επιθυμούμε γιατί ενώ έχουμε βρει ευήκοα ώτα υπάρχουν και ορισμένοι οι οποίοι δε συνεισφέρουν με τη στάση τους».

Τέλος, δηλώνει ότι «θα συνεχίσει τη μάχη της δημιουργίας σε πείσμα των οπαδών της καταστροφής». 


* Φωτό αρχείου: Το γλυπτό του Πάρι Πρέκα στην Τράπεζα της Ελλάδας πέφτει συχνά "θύμα" βανδαλισμών




ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back