ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στάση εργασίας στον Δήμο

Εικόνα του άρθρου Στάση εργασίας στον Δήμο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/03/2020, 15:48
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ κήρυξε στάση εργασίας για την Πέμπτη 5 Μαρτίου, 8-12 το πρωί, διαμαρτυρόμενη για τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, που ψηφίζεται την ίδια ώρα στη Βουλή.

Τη στάση στηρίζει η ΑΔΕΔΥ και συμμετέχει ο σύλλογος εργαζόμενων ΟΤΑ Ιωαννίνων.

«Είναι ένα νομοσχέδιο, που προωθεί παραπέρα τις ιδιωτικοποιήσεις αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών και υποβαθμίζει τις υπηρεσίες των ΟΤΑ, αφαιρεί δικαιώματα και κατακτήσεις και ταυτόχρονα στέκεται απέναντι σε χρόνια αιτήματά μας» αναφέρει ο σύλλογος στην ανακοίνωσή του, που παραθέτει μια σειρά σημείων του νόμου.

Ειδικά για τις προσλήψεις, αναφέρει ότι «αντί για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, εξοπλισμό και στήριξη των υπηρεσιών των Δήμων, που απαιτούνται άμεσα, θα μπορεί να γίνονται ‘ειδικές’ προσλήψεις στους Αναπτυξιακούς Οργανισμούς, που αν και είναι Α.Ε. θα διαχειρίζονται δημόσιες υποθέσεις».

Επίσης, ο σύλλογος καταγγέλλει την κατάργηση συμμετοχής των αιρετών των εργαζομένων στα Συμβούλια Επιλογής Προϊσταμένων (ΣΕΠ), που αντικαθίστανται με υπηρεσιακά στελέχη, καθώς την αύξηση υποκειμενικών κριτηρίων στις επιλογές προϊσταμένων.

«Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση των αρμοδιοτήτων των Τεχνικών Υπηρεσιών και στην λειτουργία τους με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, με τη λογική κόστους – οφέλους» καταλήγει ο σύλλογος, καλώντας στην κινητοποίηση.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back