Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στάση αρχαία Δωδώνη, κατεβαίνετε

Εικόνα του άρθρου Στάση αρχαία Δωδώνη, κατεβαίνετε
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/08/2017, 20:00
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Από το Σάββατο 5 Αυγούστου ξεκινούν οι «πολιτιστικές διαδρομές» από τα Γιάννενα στην αρχαία Δωδώνη, με λεωφορεία του αστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων και με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Ηπείρου. Διοργανωτής είναι ο Δήμος Δωδώνης με τη συνεργασία της Ένωσης Ξενοδόχων. «Πρόκειται για ένα φιλόδοξο εγχείρημα το οποίο υλοποιείται με την χρηματοδότηση και την στήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου» είπε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης, δηλώνοντας αισιόδοξος για το πρόγραμμα. Ο αντιδήμαρχος Δωδώνης Γιώργος Θεοχάρης ενημέρωσε ότι οι διαδρομές θα γίνονται κάθε Σάββατο και Κυριακή με ενδεικτική ώρα αναχώρησης από το κέντρο των Ιωαννίνων 9.30 το πρωί και 12.30 το μεσημέρι. Σημειώνεται ότι η μετακίνηση είναι δωρεάν.  Το λεωφορείο θα ξεκινά από την κεντρική πλατεία με επόμενες στάσεις στην Πλατεία Μαβίλη, το ξενοδοχείο Du Lac, το ξενοδοχείο Βυζάντιο, και το ξενοδοχείο Epirus Palace.

Ο υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων Σαμ Κουδούνης, επεσήμανε ότι με την καθιέρωση των τουριστικών διαδρομών καλύπτεται ένα μεγάλο κενό που καταγράφονταν μέχρι σήμερα. «Ο αρχαιολογικός χώρος της Δωδώνης αποτελεί ένα μοναδικό τουριστικό προϊόν. Εμείς από την πλευρά μας θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε ώστε η πρωτοβουλία αυτή να στηριχθεί και να μεγαλώσει καθώς αποτελεί ένα ακόμη εργαλείο και στις δράσεις που υλοποιεί η Ένωση Ξενοδόχων» είπε χαρακτηριστικά, για το χώρο που ήδη «διεκδικείται» από αρκετούς φορείς…

Ο διευθυντής της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων Κώστας Σουέρεφ τόνισε από την πλευρά του ότι «ο χώρος ελκύει τουρίστες από ολόκληρο τον κόσμο καθώς αποτελεί έναν επίγειο παράδεισο» μιλώντας και αυτός για «αύξηση της επισκεψιμότητας»

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back