ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Startup Greece Week (και) από τα Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου Startup Greece Week (και) από τα Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/05/2020, 13:30
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα Γιάννινα έδωσαν το δικό τους παρών στη φετινή Startup Week Greece, με ένα ενδιαφέρον και περιεκτικό διαδικτυακό session. Την εκδήλωση διοργάνωσε η TERRACOM SA.

Στη διαδικτυακή εκδήλωση των Ιωαννίνων συμμετείχαν ο Νικόλας Ζήνας, managing director της ΤΕΚΜΟΝ, εταιρίας με έδρα τα Γιάννινα, ο Κωνσταντίνος Μαραμένος, origination manager της Brookstreet, επενδυτικής εταιρίας με έδρα το Λονδίνο, ο Γιάννης Λυκογιώργος, αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Εφαρμογών Έξυπνης Πόλης του Δήμου Ιωαννιτών και ο Νίκος Μαμουλής, καθηγητής του τμήματος Μηχανικών Η/Υ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. 

Η συζήτηση αναπτύχθηκε γύρω από ζητήματα όπως, η ανάπτυξη του «οικοσυστήματος», δηλαδή του περιβάλλοντος που θα ευνοήσει τη δημιουργία και επέκταση startups-νεοφυών και καινοτόμων επιχειρήσεων, τους οικονομικούς, επενδυτικούς και λειτουργικούς όρους που θα πρέπει να ικανοποιηθούν, τη συνεργασία μεταξύ των τοπικών φορέων, σε αυτό το επίπεδο, την εξεύρεση χρηματοδοτήσεων και φυσικά, το βασικό συστατικό: Την ιδέα και την πίστη σε αυτή.

Επίσης, έγινε συζήτηση και για τις τρέχουσες συνθήκες, ελέω πανδημίας και των περιορισμών ή και των ευκαιριών που προσφέρονται. Ένα από τα βασικά συμπεράσματα της συζήτησης ήταν η ανάγκη (με πανδημία ή χωρίς…) για προσαρμοστικότητα και αλληλεπίδραση.



 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back