Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

To Star Trek επιστρέφει στην τηλεόραση

Εικόνα του άρθρου To Star Trek επιστρέφει στην τηλεόραση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/09/2017, 23:00
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Είναι ώρα για ένα ακόμα Star Trek. Αυτή τη φορά όμως, στην τηλεόραση, που παίρνει τη σκυτάλη ξανά μετά το 2005 οπότε και τελείωσε η πιο πρόσφατη σειρά.

Το Star Trek: Discovery μας πηγαίνει δέκα χρόνια περίπου, πριν ξεκινήσει η πρώτη και γνωστότερη ιστορία του «τρεκικού σύμπαντος», πριν δηλαδή πάρει πτυχίο ο Τζέιμς Τιβέριος Κερκ και αρχίσει τις φάσεις ανά το γαλαξία και έξω από αυτόν, παρέα με τον δόκτορα Σποκ και το υπόλοιπο crew.

Είναι η δεύτερη φορά που η κεντρική φιγούρα αναφοράς είναι γυναίκα: η κυβερνήτης Κάθριν Τζέινγουεϊ καθόταν στη γέφυρα του Voyager, ενώ τώρα, η κατάσταση είναι κάπως πιο περίπλοκη. To Discovery είναι ένα εξερευνητικό σκάφος που θα βρεθεί στο λάθος σημείο, τη λάθος στιγμή, κάπου στα όρια του γνωστού σύμπαντος.  

Είναι όμως η πρώτη, στην οποία ένας δεύτερος στην ιεραρχία χαρακτήρας γίνεται ο πρωταγωνιστής της σειράς. Η (εντυπωσιακή) Σονίκα Μάρτιν-Γκριν υποδύεται την Μάικλ Μπέρναμ, την αξιωματικό που μεγάλωσε στην κοινωνία των Βολκάνιων (οι τύποι με τα μυτερά αυτιά) και τώρα, πρέπει να ξαναμάθει σχεδόν τα πάντα από την αρχή. Επίσης βασικό ρόλο έχει ο Νταγκ Τζόουνς, ο οποίος πλέον πρέπει να θεωρείται ο καλύτερος μεταμφιεσμένος ηθοποιός.

Η σειρά είναι η έβδομη τηλεοπτική, σε 51 χρόνια, σηματοδοτώντας την παράλληλη τηλεοπτική πορεία με τις σειρές ταινιών που φτιάχνει ο Τζ. Τζ. Άμπραχαμς και ήδη, είναι στο τρίτο φιλμ, το πολύ καλό Beyond, ενώ ετοιμάζεται ακόμα ένα.

Επί του παρόντος, τα δεκαπέντε επεισόδια του Discovery έχουν απέναντί τους έναν παλιό, γνώριμο και πολεμοχαρή εχθρό. Για να δούμε τι θα γίνει…



ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back