Συντακτης: Γιώργος Τσαντίκος
Δημοσιευση: 6-04-2020, 12:55
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

 Από την 1η Απριλίου ξεκίνησε ο φετινός διαγωνισμός του φεστιβάλ Photometria, το οποίο προγραμματίζεται, καλώς εχόντων, για τις 27 Μαΐου ως 7 Ιουνίου. 

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού που λήγει στις 30 Απριλίου είναι το «Stalk me». 

 «Κόσμος που δεν κοιμάται ποτέ. Οθόνες ανοιχτές κι εμείς θεατές και θεάματα.  Βλέμματα μόνιμα στραμμένα πάνω μας, μια περιέργεια για τις ζωές των άλλων. Φωτογραφίζοντας το αναπάντεχο και το τυχαίο, πρώτοι εμείς, πριν χαθεί στον ατέρμονο χρόνο. Γιατί η ακόρεστη περιέργειά μας μάς έσπρωξε εκεί» σημειώνει το φεστιβάλ.

Ημερομηνίες συμμετοχής:

  • 1 - 30 Απριλίου 2020 (11:59 μμ) μέσω της πλατφόρμας για το upload των φωτογραφιών.
  • Την 27η Μαΐου θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των 25 καλύτερων φωτογραφιών, των οποίων η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στον Πολιτιστικό Πολυχώρο Δ.Χατζής (πρώην Παλαιά Σφαγεία) Ιωαννίνων, από 27.5 έως 7.6.2020.

 

Τα βραβεία:

1ο Βραβείο Κριτική ςΕπιτροπής

Olympus E-PL8 


2o Βραβείο Κριτικής Επιτροπής

CULLMANN NEOMAX 260  travel tripod


3o Βραβείο Κριτικής Επιτροπής

CULLMANN SYDNEY pro Maxima 425+  black, camera bag

Επιπροσθέτως, ένας από τους τρεις διακριθέντες αποκτά τη ευκαιρία να συμμετέχει στην επόμενη διοργάνωση με ατομική έκθεση.

Μετά την ολοκλήρωση του uploading της φωτογραφίας δεν αποστέλλεται email επιβεβαίωσης, εμφανίζεται μόνο μήνυμα επιτυχημένης αποστολής της φωτογραφίας στον διαγωνισμό.


Αποτελέσματα:

Τα αποτελέσματα των 3 βραβείων θα ανακοινωθούν στις 7 Ιουνίου 2020 στην τελετή λήξης του φεστιβάλ και θα αναρτηθούν στο www.photometria.gr και στα social media του φεστιβάλ.

 

Κριτική Επιτροπή:

Σπύρος Στάβερης, Παναγιώτης Παπαδημητρόπουλος, Vanja Bucan, Δημήτρης Μυτάς, Mariya Kozhanova

 

Όροι Συμμετοχής:

Η συμμετοχή είναι δωρεάν, με δικαίωμα αποστολής μίας φωτογραφίας με μέγεθος όχι μεγαλύτερο από 500ΚΒ

Οι φωτογραφίες πρέπει να είναι πρωτότυπη δουλειά των συμμετεχόντων και για τυχόν κλοπή φωτογραφιών η διοργανώτρια αρχή δεν φέρει καμία ευθύνη.

Το φεστιβάλ δεν είναι υποχρεωμένο να επιστρέψει την τυπωμένη φωτογραφία στον δημιουργό της.

Οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό δηλώνουν ότι παραχωρούν στους διοργανωτές του διαγωνισμού το δικαίωμα δημοσίευσης, έκθεσης και εκτύπωσης των φωτογραφιών, με τον όρο της αναφοράς των ονομάτων των δημιουργών, χωρίς να θεμελιώνεται δικαίωμα αμοιβής τους.

Τα πνευματικά δικαιώματα των φωτογραφιών ανήκουν στους φωτογράφους.

Η αξιολόγηση των φωτογραφιών θα έχει ως βάση τη σύνθεση, τη συνοχή και τη σχέση τους με το θέμα του διαγωνισμού "Stalkme".

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό συνεπάγεται αυτόματα ότι η μη ακριβής συμμόρφωση προς τους όρους του διαγωνισμού (μη αναγραφή στοιχείων, αναληθή στοιχεία, αποστολή πάνω από μία φωτογραφία κλπ) αποτελεί λόγο αποκλεισμού από την κρίση.

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό προϋποθέτει την ανεπιφύλακτη αποδοχή των παραπάνω όρων και συνεπάγεται τη συνακόλουθη παραίτηση από κάθε σχετική αξίωση έναντι της διοργανώτριας αρχής.

Η απόφαση της κριτικής επιτροπής είναι οριστική και δεν επιτρέπεται ουδεμία ένσταση ή άλλη διεκδίκηση.

Αν η φωτογραφία σας επιλεγεί στις 25 καλύτερες θα σας ζητηθεί το πρωτότυπο αρχείο σε καλή ανάλυση προς εκτύπωση.

Με την συμμετοχή στον διαγωνισμό αποδέχεστε την ενημέρωση σας μέσω email για τις δράσεις του PhotometriaFestival.

Επικοινωνία: competition@photometria.gr

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα