Oikonomou pisoi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα Γιάννενα για city break

Εικόνα του άρθρου Στα Γιάννενα για city break
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/01/2023, 15:13
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το θέμα του city break, του σύντομου προορισμού πόλεων, που είναι ένα από τα δυνατά χαρτιά των Ιωαννίνων, προσπαθεί να προωθήσει ο Δήμος Ιωαννιτών.

Σε ρεπορτάζ της Νικόλ Καζαντζίδου στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Νίκος Κελαϊδίτης, πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA) τονίζει ότι οι πόλεις που έχουν προοπτικές να αποτελέσουν δυνατούς city break προορισμούς είναι τα Γιάννενα, ο Βόλος και η Σπάρτη. Όπως εκτιμά ο κ. Κελαϊδίτης, επισημαίνοντας ωστόσο ότι τα Γιάννενα έχουν ήδη προχωρήσει αρκετά.

«Μια πόλη μπορεί να ζει από τον city break τουρισμό αν έχει κόσμο όλο τον χρόνο και κυρίως τους μήνες που έχει χαμηλή τουριστική κίνηση όχι μόνο από το εξωτερικό αλλά και από Ελλάδα, δηλαδή από τα μέσα Νοεμβρίου μέχρι τα μέσα Μαρτίου. Αυτοί είναι οι μήνες που έχουν χαμηλή τουριστική κίνηση με εξαίρεση τις γιορτές που όμως ο τουρισμός είναι κυρίως από Ελλάδα, και εδώ θα πω πάλι με εξαίρεση τις περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης που έχουν και ξένους τουρίστες λόγω του οδικού τουρισμού» τονίζει μεταξύ άλλων.

Επίσης, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Γιώργος Λώλης, αναφέρει: «Η πόλη έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που μπορούν να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Είναι μια πολύ όμορφη πόλη, με εξαιρετικές υποδομές και καταλύματα, βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το βουνό και τη θάλασσα, και μπορεί ο επισκέπτης να κάνει διάφορες εκδρομές», προσθέτοντας ότι «η πολυπολιτισμικότητά της, τα μνημεία της και η συνύπαρξη για πολλούς αιώνες τριών πολιτισμών και θρησκειών, της χριστιανικής, της μουσουλμανικής και της εβραϊκής».

Καταλήγει τονίζοντας ότι «για city break τουρισμό από το εξωτερικό έρχονται περισσότερο από βαλκανικές χώρες αλλά έχουμε και πάρα πολλούς Κύπριους που έρχονται είτε μέσω Αθήνας είτε μέσω Θεσσαλονίκης».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back