ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στα Γιάννενα το επόμενο σχολικό πρωτάθλημα στίβου

Εικόνα του άρθρου Στα Γιάννενα το επόμενο σχολικό πρωτάθλημα στίβου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/02/2019, 16:59
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μια είδηση επιφύλασσε η υφυπουργός Παιδείας Μερόπη Τζούφη στην τελετή κοπής της βασιλόπιτας της Ένωσης Κλασσικού Αθλητισμού «Δωδώνη», που έγινε στα παλιά σφαγεία.

Το επόμενο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα στίβου θα γίνει στα Γιάννενα.

«Η ύπαρξη συλλόγων και αθλητικών σωματείων είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, ώστε οι νέες και οι νέοι να βρίσκουν διέξοδο, να υιοθετούν έναν τρόπο ζωής με πολλά οφέλη και να διδάσκονται σημαντικές αρχές όπως τον αυτοσεβασμό, το σεβασμό προς τους άλλους, καθώς και την αξία του ομαδικού πνεύματος και της συνεργασίας» τόνισε μεταξύ άλλων η κα Τζούφη.

Απαρίθμησε επίσης κάποιες κυβερνητικές πρωτοβουλίες, όπως το πρόγραμμα κολύμβησης στη Γ’ Δημοτικού, τη διάθεση 200 εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής για τις αθλητικές ομοσπονδίες, την αύξηση του ορίου απουσιών των αθλητών και την ενισχυτική διδασκαλία για μαθητές-αθλητές, καθώς και την εφαρμογή του προγράμματος BeActive, που έχει ως στόχο να μυηθούν οι μαθητές στην άσκηση.

Επίσης, τόνισε ότι στις αθλητικές εγκαταστάσεις των Ιωαννίνων έχουν γίνει πολλές και σημαντικές παρεμβάσεις, όπως η αλλαγή του χλοοτάπητα και του ταρτάν στους Ζωσιμάδες (της οποίας η ολοκλήρωση αναμένεται), οι εργασίες ανακαίνισης στο κολυμβητήριο και τα ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ και ποδοσφαίρου στο Πανηπειρωτικό Στάδιο.




ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back