Συντακτης: Βαρβάρα Αγγέλη
Δημοσιευση: 20-12-2019, 09:16
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων… σπεύδει να γιορτάσει τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης του ’21. Την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου, εγκαινιάζει την τρίτη και τελευταία περιοδική έκθεσή της η οποία θα διαρκέσει ενάμιση χρόνο, μέχρι τον Ιούνιο του 2021.

Η έκθεση φέρει τον τίτλο «Ήπειρος, μητροπόλεις, αποικίες. Στα άκρα του αρχαίου κόσμου» και τα εγκαίνιά της θα γίνουν αυτή την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων «Διώνη» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η έκθεση αναφέρεται στις μορφές επικοινωνίας που αναπτύχθηκαν, από τα προϊστορικά μέχρι τα ρωμαϊκά χρόνια, μεταξύ κοινωνικών ομάδων από την Ήπειρο και άλλες περιοχές, την Πελοπόννησο, την Αττική, τα παράλια του Ιονίου Πελάγους, τη Μεγάλη Ελλάδα. Οι υλικές μαρτυρίες, κεραμική, χάλκινα σκεύη, νομίσματα, χρησμοδοτικά ελάσματα, από ανασκαφές της Ηπείρου, δηλώνουν τις σχέσεις οικισμών, όπως της Βίτσας, του Λιατοβουνίου, της Εξοχής, και ιερών, όπως του μαντείου της Δωδώνης, είτε με τα μητροπολιτικά κέντρα της Κορίνθου και της Αθήνας είτε με τις αποικίες της Αμβρακίας, της Κέρκυρας, του Τάραντα, των Συρακουσών.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων διοργανώνει την έκθεση αυτή σε συνεργασία με την Εταιρεία Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
kaissa 2