Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Σπ. Ριζόπουλος: «Η UNESCO δεν αρκεί από μόνη της»

Εικόνα του άρθρου Σπ. Ριζόπουλος: «Η UNESCO δεν αρκεί από μόνη της»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/01/2020, 15:58
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στην τουριστική διάσταση του σήματος της UNESCO δίνει έμφαση ο επικεφαλής της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» Σπύρος Ριζόπουλος, με αφορμή τις δηλώσεις της υπουργού Πολιτισμού, του περιφερειάρχη Ηπείρου και του δημάρχου Ζαγορίου για την προετοιμασία του φακέλου ένταξης του Ζαγορίου στα πολιτιστικά τοπία της UNESCO.

«Θα πρέπει να αντιληφθούμε όλοι πως και με την ποθούμενη επιτυχία, ακόμα του στόχου της κυβέρνησης της ΝΔ, δε σημαίνει ότι θα πλημμυρίσουν τα Ζαγοροχώρια από επισκέπτες. Μη δίνονται λάθος εντυπώσεις, από δημάρχους και περιφερειάρχη για ένα θέμα που αποτελεί σημαντική επιδίωξη της κυβέρνησης, η οποία ωστόσο θα πρέπει να εντάσσεται σε ένα συνεκτικό και προσανατολισμένο σχέδιο για την περιοχή μας, όπως αυτό που έχουν περιγράψει με το προεκλογικό τους πρόγραμμα, οι ‘Ορίζοντες Ηπείρου» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι το σήμα της UNESCO ενδιαφέρει κυρίως ξένους τουρίστες υψηλού επιπέδου, «οι οποίοι σήμερα δεν ‘κοιτούν’ την Ήπειρο, γιατί πολύ απλά η προσέλκυση ξένων τουριστών παραμένει σε χαμηλά επίπεδα». Σε αυτό το σημείο επιρρίπτει τις ευθύνες στην Περιφέρεια, κάνοντας λόγο για φτωχό απολογισμό όσον αφορά τους ξένους τουρίστες. Ως απόδειξη φέρνει τα στοιχεία για τις υψηλές πληρότητες τις ημέρες των γιορτών, σύμφωνα με τα οποία, όπως αναφέρει, οι επισκέπτες ήταν Έλληνες.

«Ναι στην UNESCO λοιπόν αλλά από μόνη της, η UNESCO δεν μπορεί να αλλάξει την εικόνα του τουρισμού στην Ήπειρο» καταλήγουν οι «Ορίζοντες Ηπείρου»

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back