ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Σουζάνα Αντωνακάκη: Η αρχιτέκτονας του ΚΕΠΑΒΙ

Εικόνα του άρθρου Σουζάνα Αντωνακάκη: Η αρχιτέκτονας του ΚΕΠΑΒΙ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/07/2020, 23:16
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πέθανε σε ηλικία 85 ετών η διακεκριμένη αρχιτέκτονας Σουζάνα Αντωνακάκη, που μαζί με τον σύζυγό της Δημήτρη Αντωνακάκη, δημιούργησαν μια σειρά από έργα τα οποία αποτελούν συγκερασμό ελληνικού και ξένου μοντερνισμού, παράδοσης και νεωτερικότητας.

Το ζευγάρι αυτό έχει αφήσει την αρχιτεκτονική του σφραγίδα και στα Γιάννενα. Η Σουζάνα και ο Δημήτρης Αντωνακάκης είναι οι αρχιτέκτονες του Κέντρου Παραδοσιακής Βιοτεχνίας Ιωαννίνων (ΚΕΠΑΒΙ). Για την ανέγερση του ΚΕΠΑΒΙ είχε γίνει στα τέλη της δεκαετίας του ’80 αρχιτεκτονικός διαγωνισμός με τη συμμετοχή αρκετών μελετητικών γραφείων.

Συλλυπητήριο μήνυμα εξέδωσε χτες η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη: «Από το 1965 που ίδρυσε μαζί με τον Δημήτρη Αντωνακάκη το Atelier 66, η Σουζάνα Αντωνακάκη, με τον σύντροφό της στη ζωή και στην αρχιτεκτονική, μετέφερε στην Ελλάδα την παγκόσμια αντίληψη για τη σύγχρονη αρχιτεκτονική, αλλά και στο εξωτερικό την ελληνική ματιά για το πώς μπορούν να συνδυαστούν με επιτυχία, στοιχεία του μοντερνισμού και της παράδοσης. Το έργο της Σουζάνας Αντωνακάκη, αναγνωρίσιμο και με διακριτή ταυτότητα, εκπροσώπησε την Ελλάδα σε διεθνείς αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς […]».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back