ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Sora: Ένα εργαλείο που μετατρέπει τις λέξεις σε βίντεο

Εικόνα του άρθρου Sora: Ένα εργαλείο που μετατρέπει τις λέξεις σε βίντεο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/02/2024, 11:02
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Ο δημιουργός του ChatGPT παρουσίασε την Πέμπτη το επόμενο άλμα του στη γεννητική τεχνητή νοημοσύνη με ένα εργαλείο που φτιάχνει άμεσα μικρά βίντεο σε απάντηση σε γραπτές εντολές.

Η νέα γεννήτρια μετατροπής κειμένου σε βίντεο της OpenAI με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, που ονομάζεται Sora, δεν είναι η πρώτη του είδους της. Η Google, η Meta και η νεοσύστατη εταιρεία Runway ML είναι μεταξύ των άλλων εταιρειών που έχουν επιδείξει παρόμοια τεχνολογία.

Όμως η υψηλή ποιότητα των βίντεο που εμφανίζει η OpenAI -κάποια από αυτά αφού ο διευθύνων σύμβουλος Σαμ Άλτμαν ζήτησε από τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να στείλουν ιδέες για γραπτές προτροπές- εξέπληξε τους παρατηρητές, ενώ παράλληλα προκάλεσε φόβους για τις ηθικές και κοινωνικές επιπτώσεις.

«Ένα εκπαιδευτικό μάθημα μαγειρικής για σπιτικά νιόκι που διοργανώνει μια γιαγιά που ασχολείται με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και διαδραματίζεται σε μια αγροτική κουζίνα της Τοσκάνης με κινηματογραφικό φωτισμό», ήταν η προτροπή που πρότεινε στο «X» ένας ανεξάρτητος φωτογράφος από το Νιου Χαμσάιρ. Ο Άλτμαν απάντησε λίγο αργότερα με ένα ρεαλιστικό βίντεο που απεικόνιζε αυτό που περιέγραφε η προτροπή.

Το εργαλείο δεν είναι ακόμη διαθέσιμο στο κοινό και η OpenAI έχει αποκαλύψει λίγες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο ανάπτυξής του. Η εταιρεία, η οποία έχει μηνυθεί από ορισμένους συγγραφείς και τους New York Times για τη χρήση έργων γραφής που προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα για την εκπαίδευση του ChatGPT, δεν έχει επίσης αποκαλύψει ποιες πηγές εικόνων και βίντεο χρησιμοποιήθηκαν για την εκπαίδευση του Sora.

Με πληροφορίες από ΑΡ. Εδώ μπορείτε να δείτε μερικά παραδείγματα

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back