ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Sony: Οι νικητές του World Photography Awards 2017

Εικόνα του άρθρου Sony: Οι νικητές του World Photography Awards 2017
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/04/2017, 00:31
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

«Φωτογράφος της Χρονιάς» των Sony World Photography Awards 2017 ανακηρύχθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό φωτογραφίας ο Βέλγος φωτογράφος Frederik Buyckx.

Η νικητήρια συλλογή του Buyckx με τίτλο «Whiteout» τραβήχτηκε στα Βαλκάνια, τη Σκανδιναβία και την Κεντρική Ασία, σε απομακρυσμένες περιοχές, όπου οι άνθρωποι συνήθως ζουν σε απομόνωση και σε στενή επαφή με τη φύση. 

Φωτογράφος της Χρονιάς - Frederik Buyckx, Βέλγιο



Ο Buyckx εξηγεί: «Υπάρχει ένας ιδιόμορφος μετασχηματισμός της φύσης, όταν φτάνει ο χειμώνας, όταν το χιόνι και ο πάγος αρχίζουν να κυριαρχούν στο τοπίο και όταν οι άνθρωποι και τα ζώα έχουν να αντιμετωπίσουν τις ακραίες καιρικές συνθήκες. Η σειρά ερευνά αυτήν την πάλη ενάντια στην εξαφάνιση».

Επιλέγοντάς τις από τους νικητές των βραβείων των δέκα Επαγγελματικών κατηγοριών, η πρόεδρος των κριτών, Zelda Cheatle δήλωσε για τις φωτογραφίες του Frederik Buyckx: «Επέλεξα μια συλλογή από τοπία, ώστε να αποτελέσει αφορμή να επιστρέψουμε στην ουσία του να παρατηρούμε τις φωτογραφίες. Τα τοπία συχνά παραβλέπονται, αλλά αποτελούν βασικό κομμάτι στην ύπαρξη μας. 

Αυτές οι όμορφες φωτογραφίες δημιουργήθηκαν από ένα σοβαρό φωτογράφο και είναι πραγματικά απολαυστικές. Ελπίζω αυτό το βραβείο να εμπνεύσει περισσότερους φωτογράφους να τραβούν όχι μόνο φωτογραφίες που καλύπτουν τις τρομερές πτυχές της ζωής σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, αλλά και να αποτυπώνουν μερικές από τις χαρές και την ομορφιά σε κάθε περιβάλλον».

Νικητής κατηγορίας Πορτρέτο: George Mayer, Ρωσία


Νικητής κατηγορίας Αθλήματα: Yuan Peng, Κίνα


Νικητής Κατηγορίας Αρχιτεκτονική: Dongni, Κίνα


Νικητής κατηγορίας Σύγχρονα Θέματα - Tasneem Alsultan, Σαουδική Αραβία


Φωτογράφος της Χρονιάς για την κατηγορία Νέων - Katelyn Wang, ΗΠΑ


Φωτογράφος της Χρονιάς για τον Ανοιχτό Διαγωνισμό- AlexanderVinogradov, Ρωσία


Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Στο φετινό διαγωνισμό πήραν μέρος πάνω από 227.000 συμμετοχές από 183 χώρες. Γιορτάζοντας φέτος τη 10η επέτειο τους, τα Sony World Photography Awards, ο μεγαλύτερος διαγωνισμός φωτογραφίας στον κόσμο, αναγνωρίζει και επιβραβεύει τα καλύτερα έργα της σύγχρονης φωτογραφίας, για την προηγούμενη χρονιά. 

Με δωρεάν συμμετοχή και ανοιχτά σε όλους τους φωτογράφους, τα βραβεία είναι μια έγκυρη φωνή στη φωτογραφική βιομηχανία που έχει τη δύναμη να διαμορφώσει τη σταδιοδρομία των φωτογράφων που νίκησαν και που προκρίθηκαν. Οι συμμετοχές για τα Sony World Photography Awards 2018 ανοίγουν την 1η Ιουνίου 2017.

Ο Buyckx ως Φωτογράφος της Χρονιάς έλαβε χρηματικό έπαθλο αξίας 25.000 δολαρίων σε μια τελετή απονομής στο Λονδίνο, στην οποία παραβρέθηκαν διεθνείς εμπειρογνώμονες του κλάδου της φωτογραφίας. Στην ίδια τελετή, ανακοινώθηκαν και οι νικητές της κατηγορίας Επαγγελματιών μαζί με τους  νικητές του Ανοιχτού Διαγωνισμού, της κατηγορίας Νέων και της κατηγορίας Student.

Περισσότερες πληροφορίες για τις φωτογραφίες και τους νικητές στο σύνδεσμο που ακολουθεί: https://www.worldphoto.org

(Η κεντρική φωτογραφία του θέματος είναι του Ιταλού Alessio Romenzi, νικητής στην κατηγορία Νέα και Επικαιρότητα).


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back