Συντακτης: Γιώργος Πατέλης
Δημοσιευση: 11-05-2018, 14:44
ΕΛΛΑΔΑ

Θετικός στον διάλογο για συγκεκριμένες αλλαγές στο πρόγραμμα «Κλεισθένης», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, κατά την ομιλία του στο κοινό συνέδριο της ΕΝΠΕ και της ΚΕΔΕ, που πραγματοποιείται σήμερα στην Αθήνα.

Επίσης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο κατάργησης των αυτοδιοικητικών εκλογών την β’ Κυριακή, εφόσον -όπως είπε- «μπορούμε να συγκλίνουμε στη βάση της απλής αναλογικής», για την οποία σημείωσε ότι «θα αποτελέσει την άνοιξη για την τοπική αυτοδιοίκηση». 

Ο υπουργός Εσωτερικών προανήγγειλε, επίσης, αλλαγές και στη διάταξη για την ένταξη του Πρασίνου στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων εάν αυτό δεν ωφελεί τους περιφερειακούς δήμους. Σημειώνοντας ότι «υπάρχει χώρος για κάθε δημιουργική πρόταση», ο κ. Σκουρλέτης εμφανίστηκε ανοιχτός και σε τροποποιήσεις που αφορούν την ενδοπεριφερειακή δυνατότητα του ενός σταυρού, ενώ μίλησε και για ενδεχόμενη αύξηση του ορίου στον αριθμό των υποψηφίων στα ψηφοδέλτια.

 

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

Αναφερόμενος στον πρόσφατο διαγωνισμό για 8.166 θέσεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων, ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε σε οξύ ύφος ότι υπάρχουν δήμαρχοι που δεν δέχονται να προσλάβουν τους επιτυχόντες στους προσωρινούς πίνακες, αναμένοντας τα οριστικά αποτελέσματα και ταυτόχρονα «για να κάνουν τους καλούς» συνεχίζουν να απασχολούν τους συμβασιούχους. Αυτό, όπως είπε, είναι αντισυνταγματικό και αντίθετο με σχετική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος οι εργαζόμενοι αυτοί να παραμείνουν απλήρωτοι.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΕΔΕ

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, ζήτησε να «παγώσει» η διαδικασία κατάθεσης του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών «Κλεισθένης 1», υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η Αυτοδιοίκηση είναι διατεθειμένη για έναν γόνιμο διάλογο και ότι δεσμεύεται να καταθέσει σε λιγότερο από τρεις μήνες ένα ολοκληρωμένο νομοσχέδιο.

Απαντώντας στα όσα προηγουμένως ανάφερε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, τον κατηγόρησε ότι δεν συμπεριέλαβε στο νομοσχέδιο καμία από τις προτάσεις που είχε καταθέσει η Αυτοδιοίκηση, πως ουδέποτε το υπουργείο είχε θέσει προς συζήτηση το εκλογικό σύστημα, ενώ τόνισε ότι στην πλειοψηφία τους οι δήμοι, με αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων 153 σε 167 ζήτησαν την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ. Φωτογραφία: ΚΕΔΕ


200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
kaissa 2