Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Σκουπίδια σε ιδιώτες μέσω… Γκόντα

Εικόνα του άρθρου Σκουπίδια σε ιδιώτες μέσω… Γκόντα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/02/2020, 15:09
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Διά της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας» του Νίκου Γκόντα, της μίας εκ των παρατάξεων της δημοτικής αρχής, επανέρχεται σιγά σιγά στο προσκήνιο το θέμα της καθαριότητας και της ανάθεσης σε ιδιώτες της αποκομιδής στις δημοτικές ενότητες Μπιζανίου, Παμβώτιδας, Περάματος και Ανατολής.

Η όλη υπόθεση είχε ανάψει φωτιές στον Δήμο Ιωαννιτών τον Σεπτέμβριο, όταν η δημοτική αρχή επιχείρησε να αναθέσει σε ιδιώτες την αποκομιδή των απορριμμάτων και στις τέσσερις δημοτικές ενότητες, ενώ «παραδοσιακά» η αποκομιδή από ιδιώτες γινόταν μόνο στις δημοτικές ενότητες Μπιζανίου και Παμβώτιδας από την εποχή των καποδιστριακών δήμων.

Ο κ. Γκόντας μίλησε για μια «αφόρητη κατάσταση» με τα σκουπίδια στους περιφερειακούς δήμους, και ζήτησε από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, απευθυνόμενος ιδιαίτερα στον Θωμά  Μπέγκα και την Τατιάνα Καλογιάννη, να αναθεωρήσουν τη στάση τους.

Επί του θέματος, πήρε τον λόγο αργότερα και ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ επισημαίνοντας ότι για την όλη υπόθεση πρέπει να υπάρξει μια ριζική λύση και εκφράζοντας την προσδοκία ότι θα υπάρξει συναίνεση μεταξύ των παρατάξεων.

Κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όσον αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων, παρέμβαση έκανε και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Βαγγέλης Πήχας, ο οποίος μίλησε… για την ανακύκλωση. Η τοποθέτησή του αφορούσε μια απάντηση που «χρωστούσε» στον κ. Μπέγκα από προηγούμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το  ποσοστό ανακύκλωσης στον Δήμο Ιωαννιτών. Όπως είπε, το ποσοστό αυτό για το 2019 φτάνει στο 12% (σε προηγούμενη συνεδρίαση είχε πει περίπου στο 10%).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back