Λυκ πίσω
ΗΠΕΙΡΟΣ

Σκιαμαχία για το στρατόπεδο της Άρτας

Εικόνα του άρθρου Σκιαμαχία για το στρατόπεδο της Άρτας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/10/2019, 17:39
ΗΠΕΙΡΟΣ

Ο Δήμος Αρταίων απεύθυνε επιστολή στην κυβέρνηση, στα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη, Άμυνας, στην Περιφέρεια Ηπείρου και τους βουλευτές του νομού και ζητάει να μην μετατραπεί το στρατόπεδο της Άρτας σε κλειστό «προαναχωρησιακό κέντρο» για πρόσφυγες, επειδή γειτνιάζει με σχολεία, παιδικές χαρές, εκκλησία.

Η πιο λογική δικαιολογία από τις υπόλοιπες, που είναι πολύ συζητήσιμες, έχει να κάνει με το γεγονός ότι το στρατόπεδο είναι ενεργό, με στρατεύσιμους και προσωπικό.

Η όλη υπόθεση μοιάζει με σκιαμαχία, καθώς η κυβέρνηση ενημερώσε ανεπίσημα προχτες ότι δεν πρόκειται να μετατραπούν στρατόπεδα σε προαναχωρησιακά κέντρα, διαψεύδοντας σχετικά δημοσιεύματα.

Αυτό βέβαια δεν εμπόδισε τον Δήμο Αρταίων να επιδείξει συζητήσιμα αντανακλαστικά και να τονίσει μεταξύ άλλων ότι «η πολιτική που ασκήθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα έφερε το θέμα των προσφύγων και των μεταναστών στην χώρα μας σε οριακό σημείο», ευθυγραμμιζόμενος με την κυβερνητική θέση, αλλά τονίζοντας επίσης ότι «η Άρτα δεν μπορεί να συμπεριληφθεί στον ευρύτερο σχεδιασμό».



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3