Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σήμερα Κύπρος, τον Ιούνιο Ισραήλ

Εικόνα του άρθρου Σήμερα Κύπρος, τον Ιούνιο Ισραήλ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/02/2018, 14:41
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μετά βαΐων, κλάδων και φιλαρμονικών υποδέχτηκε η πόλη το πρώτο δρομολόγιο της αεροπορικής γραμμής Λάρνακα-Γιάννενα το πρωί της Παρασκευής στο αεροδρόμιο. Επίσης, υποδέχθηκε και την είδηση που έδωσε ο πρόεδρος της αεροπορικής εταιρίας TUS Μίκι Βάινσταϊν, ότι δηλαδή τον Ιούνιο θα ξεκινήσουν και οι απευθείας πτήσεις με Τελ Αβίβ, δύο την ημέρα. «Είμαι πολύ χαρούμενςο που βρίσκομαι εδώ ως καλεσμένος των Ιωαννίνων» δήλωσε ο κ. Βάινσταϊν κατεβαίνοντας από το αεροπλάνο, όπου επέβαινε και ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, μαζί με τον σύμβουλό του για θέματα τουρισμού Στέφανο Ζέρβα. Μαζί τους  και οι επιβάτες της πτήσεις που, κάπως… έκπληκτοι, αντίκρισαν τη μουσική του Δήμου να παιανίζει στην αίθουσα αφίξεων.

Ο κ. Βάινσταϊν ενημέρωσε ότι προς το παρόν οι πτήσεις είναι δύο τη βδομάδα για Λάρνακα, αναμένεται να γίνουν τέσσερις το καλοκαίρι, ενώ από τον Ιούνιο θα ξεκινήσουν και δύο ακόμα πτήσεις Γιάννενα-Τελ Αβίβ.  «Τον περασμένο Οκτώβριο είχα συναντήσεις με το δήμαρχο της πόλης, τον περιφερειάρχη και άλλους παράγοντες. Ερωτεύτηκα τον τόπο σας σε μισή ώρα» συνέχισε στις δηλώσεις του ο κ. Βάινσταϊν, τονίζοντας ότι η επέκταση της TUS είναι στο γενικότερο στρατηγικό πλαίσιο για 20 συνολικά προορισμούς γύρω από την Κύπρο.

Ο Αλέκος Καχριμάνης, περιφερειάρχης Ηπείρου, ευχαρίστησε όλους όσους εργάστηκαν για να γίνει εφικτό το δρομολόγιο. «Σήμερα είναι αρχή, αλλάζει η μέρα, αλλά η νέα μέρα θέλει και πολλή δουλειά» τόνισε. Ο Θωμάς Μπέγκας, δήμαρχος Ιωαννίνων, είπε με τη σειρά του ότι «μόνο θετικά σκεπτόμενοι θα βγούμε από την κρίση. Όταν παλεύουμε το στόχο μαζί, τον πετυχαίνουμε» τόνισε, συμπληρώνοντας ότι «δεν είναι τυχαίο ότι σήμερα μας κάνει μια πολύ ωραία μέρα». Τέλος, ο πρύτανης Γ. Καψάλης πρόσθεσε ότι το δρομολόγιο είναι «γέφυρα» όχι μόνο για τους (πολλούς) κύπριους φοιτητές και φοιτήτριες που σπουδάζουν στα Γιάννενα, αλλά και ως πόλος έλξης για φοιτητές που θέλουν να σπουδάσουν στα Γιάννενα. Παρών ήταν και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κώστας Βλάχος που καλωσόρισε τους ταξιδιώτες.

Στην πτήση επέβαιναν και κύπριοι αξιωματούχοι: Ο πρέσβης της Κύπρου στην Αθήνα Κυριάκος Κενεβέζος, είπε ότι «όποια πρωτοβουλία δημιουργεί προοπτικές ανάπτυξης θα τη στηρίζουμε». Ο δήμαρχος Αγίας Νάπας Γ. Καρούσος, αδερφοποιημένης πόλης με τα Γιάννενα, τόνισε ότι ο Δήμος του θα «χρησιμοποιήσει» το δρομολόγιο ως γέφυρα επαφής και με άλλες αδερφοποιημένες πόλεις στην Ελλάδα, αλλά και για εύρεση εργασίας στην Αγία Νάπα (ήδη έχουν γίνει κινήσεις για το σκοπό αυτό). Ο πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού Α. Λοΐζου πρόσθεσε ότι «ανοίγουν προοπτικές για κάθε είδους συνεργασία».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back