Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα η ψηφοφορία για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης

Εικόνα του άρθρου Σήμερα η ψηφοφορία για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/01/2019, 13:38
ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα τα μεσάνυχτα ολοκληρώνεται η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης με την ονομαστική φανερή ψηφοφορία. Θα προηγηθούν οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών.

Χθες Τρίτη η συζήτηση χαρακτηρίστηκε από υψηλούς τόνους μεταξύ του πρωθυπουργού και των αρχηγών των κομμάτων της αντιπολίτευσης με κύριο φόντο τη Συμφωνία των Πρεσπών.


Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε «καθαρές λύσεις» καλώντας τους βουλευτές να επιδείξουν «στάση υπευθυνότητας» και έστρεψε τα βέλη του κατά της Νέας Δημοκρατίας κατηγορώντας την για «πογκρόμ επιθέσεων, απειλών και τρομοκράτησης των βουλευτών που εκφράζουν την πρόθεση να πράξουν το πατριωτικό τους καθήκον» και να ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Απαντώντας με τη σειρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε «φαρσοκωμωδία» την αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση. «Με το Σκοπιανό εκχωρείτε, με τη σιωπηλή ανοχή του κ. Καμμένου, τη μακεδονική ταυτότητα και τη μακεδονική γλώσσα… Ο κ. Καμμένος τώρα σκίζει τα ιμάτιά του για το όνομα της Μακεδονίας. Ξέχασε ότι όταν μπορούσε να ρίξει την κυβέρνηση τον περασμένο Ιούλιο τη στήριξε και σήμερα συνυπογράφει τη Συμφωνία των Πρεσπών» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε ό,τι αφορά την αριθμητική της σημερινής ψηφοφορίας το Μαξίμου υπολογίζει - πέραν των 145 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ -και στις ψήφους των Κ. Παπακώστα, Β. Κόκκαλη, Ελ. Κουντουρά, Κ. Ζουράρι, Θ. Παπαχριστόπουλου και Σπ. Δανέλλη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back