ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σήμερα η κηδεία του Δ. Γιωτίτσα

Εικόνα του άρθρου Σήμερα η κηδεία του Δ. Γιωτίτσα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/10/2017, 11:58
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σήμερα στις 15.00 θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία για τον Δημήτρη Γιωτίτσα, που πέθανε χτες σε ηλικία 69 ετών. Η τελετή θα γίνει στην Αγία Μαρίνα και κατόπιν, η ταφή θα γίνει στο κοιμητήριο στη Γορίτσα Κουτσελιού. Στο μεταξύ, συνεχίζονται τα συλλυπητήρια μηνύματα για το θάνατο του πρώην αντιδημάρχου και προέδρου του δημοτικού συμβουλίου. Η παράταξη «Γιάννενα τώρα» τονίζει στην ανακοίνωσή της ότι «ήταν ένας άνθρωπος με μεγάλη προσφορά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τη Δημοτική Πινακοθήκη, πάντοτε ήπιος και συναινετικός».

Επίσης, σήμερα συνεχίζονται τα συλλυπητήρια μηνύματα: η ΠΕΔ Ηπείρου τονίζει για τον εκλιπόντα: «Η παρουσία του στα πολιτικά δρώμενα της πόλης των Ιωαννίνων χαρακτηριζόταν από συνέπεια και υπευθυνότητα. Υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση με ανιδιοτέλεια και ευθύνη, υποστήριξε την κοινωνία με αυταπάρνηση και ήθος».

«Ο Δημήτρης Γιωτίτσας επί σειρά ετών υπηρέτησε την τοπική Αυτοδιοίκηση με συνέπεια και από όποια θέση του ζητήθηκε.  Ως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου επέδειξε διάθεση συνεργασίας και προώθησης των προβλημάτων. Και μετά την αποχώρησή του δεν έπαψε να δείχνει ενδιαφέρον για τα δημοτικά πράγματα και για τους νεότερους συμβούλους» αναφέρει ο Λάζαρος Νάτσης και η παράταξη «Πολίτες για την ανατροπή».

Ο πρώην νομάρχης και δημοτικός σύμβουλος, Νίκος Ζαρμπαλάς, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Υπήρξαμε φίλοι, συνεργάτες, συνοδοιπόροι για πολλά χρόνια. Ζήσαμε χαρές και λύπες μαζί. Ο Δημήτρης ήταν ένας αφοσιωμένος εργάτης της πόλης μας, της αυτοδιοίκησης, του πολιτισμού και των δημιουργικών, των προοδευτικών ιδεών. Υπηρέτησε τον τόπο από πολλές θέσεις και ξεχώρισε για το ήθος, την ευγένεια, την ευαισθησία, την ανιδιοτέλεια. Εργατικός, τεκμηρίωνε πάντα τις θέσεις του με επιστημονική επάρκεια, συνεπής, έφερνε σε πέρας ότι αναλάμβανε. Άνθρωπος χαμηλών τόνων αλλά αποφασιστικός, έδωσε στη διαδρομή του μικρές και μεγάλες μάχες, πάντα από το ίδιο μετερίζι. Ποτέ δεν αλλαξοπίστησε. Η μακρά παρουσία του σε θέσεις ευθύνης στο δήμο συνδυάστηκε με μια δημιουργική περίοδο για την πόλη με μεγάλες αλλαγές στις οποίες  ήταν συμμέτοχος και πρωταγωνιστής».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back