Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

«Σημεία ενδιαφέροντος» για την Ήπειρο στο συνέδριο Υποδομών

Εικόνα του άρθρου «Σημεία ενδιαφέροντος» για την Ήπειρο στο συνέδριο Υποδομών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/05/2018, 12:15
ΕΛΛΑΔΑ

Τρία «σημεία ενδιαφέροντος» για την Ήπειρο είχε η ομιλία του Γιώργου Δέδε, γενικού γραμματέα Υποδομών, στο 2ο συνέδριο Υποδομών και Mεταφορών με θέμα «Προκλήσεις και στόχοι για τη νέα γενιά έργων υπό το πρίσμα της θέσπισης του νέου νομοθετικού πλαισίου για τα δημόσια έργα».

Ο κ. Δέδες, αφού… ευλόγησε αρκετά τα γένια του υπουργείου στον απολογισμό, είπε σχετικά με τον Ε65 ότι «για πρώτη φορά υπάρχει πλήρης και ολοκληρωμένη πρόταση για την υλοποίηση συνολικά του αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδος (νότιο τμήμα Λαμία – Ξυνιάδα και βόρειο τμήμα Τρίκαλα – Εγνατία) με χρηματοδότηση από το Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης (ΕΣΠΑ) και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων».

Για την ολοκλήρωση του οδικού άξονα Άκτιο – Αμβρακία, ανέφερε ότι «με απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών δεσμεύθηκε πίστωση ποσού 150.000.000 ευρώ και ξεκίνησε η δημοπράτηση της εργολαβίας ολοκλήρωσης του πολύπαθου αυτού έργου».

Τέλος, για το νέο ηλεκτρονικό αναλογικό σύστημα διοδίων, ο κ. Δέδες είπε ότι, «μετά την επιτυχή δημοπράτηση του Α’ Σταδίου του διαγωνισμού ολοκληρώνεται εντός του προσεχούς διμήνου η προεπιλογή των ομίλων που θα μετάσχουν στο Β΄ Στάδιο του διαγωνισμού».



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back