ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Σημαντικός ο ρόλος του ΟΑΕΔ»

Εικόνα του άρθρου «Σημαντικός ο ρόλος του ΟΑΕΔ»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/10/2018, 18:26
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την Περιφερειακή Διοίκηση του ΟΑΕΔ επισκέφθηκε την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου ο βουλευτής Ιωαννίνων και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς. Συναντήθηκε εκεί με τα στελέχη της διοίκησης του τμήματος και ενημερώθηκε για την υλοποίηση και απορρόφηση των προγραμμάτων, μεταξύ των οποίων αυτά της απασχόλησης ανέργων (συμμετέχουν 51 άτομα), της απασχόλησης εργαζόμενων άνω των 50 ετών (130 άτομα), αλλά και τα νέα προγράμματα, στα οποία έχουν αιτηθεί ένταξη 41 επιχειρήσεις μέχρι στιγμής. 

Ο κ. Μαντάς τόνισε ότι ο ΟΑΕΔ «διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην  προσπάθεια για την καταπολέμηση και αποκλιμάκωση της ανεργίας, που όμως παρ όλη την μείωσή της πανελλαδικά πάνω 7 μονάδες σε σχέση με το 2014, στην περιοχή μας συνεχίζει να είναι σε υψηλότερα επίπεδα».  

Σχετικά με τις ΕΠΑΣ, το ΙΕΚ και το ΚΕΚ Ιωαννίνων, ο κ. Μαντάς ενημερώθηκε για το εκπαιδευτικό έργο και το ζήτημα των ωρομισθίων που περιμένουν τη μετατροπή της εργασιακής σχέσης του σε μόνιμη. Οι περισσότεροι εξ αυτών εργάζονται σταθερά εδώ και είκοσι περίπου χρόνια. 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε μεταξύ άλλων ότι «στον πυρήνα της πολιτικής της κυβέρνησης αποδεδειγμένα βρίσκεται η ανάκτηση της αξιοπρεπούς  εργασίας μέσα από την παραγωγική ανασυγκρότηση και την δίκαιη ανάπτυξη» και πως «ήδη, μετά την  επάνοδο  των συλλογικών συμβάσεων  και με βάση την  αρχή της επεκτασιμότητας και την αρχή της ευνοϊκότερης ρύθμισης, επεκτάθηκαν επτά κλαδικές συμβάσεις εργασίας και  δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι θα έχουν σημαντικές αυξήσεις στους μισθούς τους».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back