ΚΟΣΜΟΣ

Σφοδροί βομβαρδισμοί στη Συρία

Εικόνα του άρθρου Σφοδροί βομβαρδισμοί στη Συρία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/10/2016, 12:51
ΚΟΣΜΟΣ

Για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα συνεχίζεται το σφυροκόπημα των συνοικιών που ελέγχουν οι αντάρτες στο ανατολικό Χαλέπι, καθώς από την 22η Σεπτεμβρίου ο συριακός στρατός έχει εξαπολύσει μια ευρείας κλίμακας επιχείρηση για την ανακατάληψή τους.

Αεροπορικοί βομβαρδισμοί έπληξαν χθες συνοικίες στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, σύμφωνα με τον Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, διευθυντή του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο οποίος δεν ήταν σε θέση να δώσει έναν απολογισμό των νεκρών άμεσα. Όπως εκτιμά η ΜΚΟ, από την 22η Σεπτεμβρίου μέχρι χθες είχαν σκοτωθεί πάνω από 370 άνθρωποι, κυρίως άμαχοι, ανάμεσά τους και 68 παιδιά.

Επίσης σύμφωνα με την ίδια πηγή, 15 άμαχοι, ανάμεσά τους δύο παιδιά, σκοτώθηκαν χθες σε αεροπορικά πλήγματα εναντίον ενός χωριού στο βορειοανατολικό τμήμα της επαρχίας Ράκα, τα οποία «πιθανόν έγιναν από τον -υπό αμερικανική διοίκηση- συνασπισμό» ο οποίος δρα εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΛΩΖΑΝΗ

Στο μεταξύ σήμερα αναμένεται να συναντηθούν στη Λωζάνη -πέραν των Σεργκέι Λαβρόφ και Τζον Κέρι- και οι υπουργοί Εξωτερικών της Τουρκίας, της Σαουδικής Αραβίας, του Ιράν και πιθανόν του Κατάρ.

Πάντως ο Σεργκέι Λαβρόφ εξέφρασε σκεπτικισμό σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο επίτευξης προόδου στη Λοζάνη: «Δεν περιμένω τίποτε το ιδιαίτερο», είπε στη διάρκεια επίσκεψής του στην Αρμενία.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ επανέλαβε χθες τις «αξιώσεις» του Παρισιού: να «κηρυχθεί άμεσα κατάπαυση του πυρός και να διανεμηθεί άμεσα ανθρωπιστική βοήθεια».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back