Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 29-07-2016, 19:37
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Tο υπουργείο Εργασίας ενέκρινε τη χορήγηση από τον ΟΑΕΔ εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης ύψους 1000 ευρώ ανά άνεργο πρώην εργαζόμενο επτά επιχειρήσεων που έχουν βάλει λουκέτο. Η ρύθμιση αυτή αφορά και πολλούς Γιαννιώτες, πρώην εργαζόμενους σε μεγάλες επιχειρήσεις της περιοχής.

Συγκεκριμένα, λοιπόν, το επίδομα των 1000 ευρώ θα λάβουν πρώην εργαζόμενοι (σε επίσχεση) του εργοστασίου «SPIDER Ν. Πέτσιος και Υιοί» καθώς και του υποκαταστήματος αυτού στο Μοσχάτο Αττικής, της επιχείρησης με την επωνυμία «Κ. Γκούμας & ΣΙΑ IKE» καθώς και του υποκαταστήματος αυτής στην Ηγουμενίτσα (πρόκειται για τα Goody's), της επιχείρησης με την επωνυμία «Fast Group A.E.», της επιχείρησης «Σαραφίδης Α.Ε.», της επιχείρησης «ΠΥΡΣΟΣ Σεκιούριτι Α.Ε.», της ξενοδοχειακής επιχείρησης Athens Ledra Hotel και της επιχείρησης με την επωνυμία «Ηλεκτρονική Αθηνών Α.Ε.Ε.».

Η καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης θα γίνει μετά την προσκόμιση καταλόγου από τα σωματεία των εργαζομένων, και σχετικού ελέγχου από τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, βάσει του οποίου θα προ κύπτει η εργασιακή σχέση με την εταιρία και η τυχόν άσκηση του δικαιώματος επίσχεσης εργασίας εκ μέρους του εργαζόμενου, στον οποίο θα αναγράφονται τα εξής στοιχεία: α) Το ονοματεπώνυμο, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο κάθε δικαιούχου. β) Ο αριθμός της αστυνομικής του ταυτότητας ή ο αριθμός διαβατηρίου προκειμένου περί αλλοδαπών. γ) Ο αριθμός μητρώου κοινωνικής του ασφάλισης (AMΚΑ). δ) Ο αριθμός του φορολογικού του μητρώου (ΑΦΜ). ε) Ο αριθμός του ατομικού ή κοινού τραπεζικού λογαριασμού του (με πρώτο όνομα του δικαιούχου της ως άνω οικονομικής ενίσχυσης), καθώς και του Διεθνούς Αριθμού Τραπεζικού Λογαριασμού του (ΙΒΑΝ). Δικαιούχοι της οικονομικής ενίσχυσης, οι οποίοι δεν έχουν περιληφθεί στον κατάλογο δικαιούνται να υποβάλουν σχετική αίτηση θεραπείας στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΕΔ.


200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα