Oikonomou pisoi
ΚΟΣΜΟΣ

Σε νέα πολιτική κρίση τα Σκόπια

Εικόνα του άρθρου Σε νέα πολιτική κρίση τα Σκόπια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/03/2017, 22:36
ΚΟΣΜΟΣ

Σε νέα φάση εισέρχεται η πολιτική κρίση στα Σκόπια καθώς ο πρόεδρος της πΓΔΜ Γκιόργκι Ιβανώφ, αρνήθηκε αργά το απόγευμα να δώσει την διερευνητική εντολή στον ηγέτη του δεύτερου σε εκλογικό ποσοστό κόμματος SDSM, του Ζόραν Ζάεφ.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ αν και ο Ζόραν Ζάεφ του παρουσίασε τις υπογραφές εξήντα εφτά βουλευτών, από τις εξήντα ένα που του είχε ζητήσει, οι οποίες έφταναν και περίσσευαν για να σχηματίσει κυβέρνηση, ο Γκιόργκι Ιβανώφ επικαλέστηκε απειλή εναντίον της χώρας, λόγω της συνεργασίας του SDSN με τα αλβανικά κόμματα και του αρνήθηκε την εντολή.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της πΓΔΜ ισχυρίσθηκε πως δεν δίνει την διερευνητική στον σοσιαλδημοκράτη Ζόραν Ζάεφ διότι, όπως είπε, η συμφωνία μεταξύ SDSM και των αλβανικών κομμάτων εμπεριέχει στοιχεία της ατζέντας τους η οποία έχει γίνει γνωστή ως "πλατφόρμα των Τιράνων" και αν αυτή υλοποιηθεί απειλείται το σύνταγμα της χώρας.

Όπως ανέφερε, δεν επιθυμεί να παραδώσει τη χώρα σε "ξένα κέντρα", υπογραμμίζοντας ότι η πλατφόρμα των αλβανικών κομμάτων αποφασίστηκε εκτός πΓΔΜ.

Κατόπιν αυτού, οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες, με το ενδεχόμενο των νέων εκλογών, να προβάλλει ως η πιθανότερη εκδοχή.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back