Λυκ πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Σε μια στιγμή κινδύνου», σε Γιάννενα και Πρέβεζα

Εικόνα του άρθρου «Σε μια στιγμή κινδύνου», σε Γιάννενα και Πρέβεζα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/12/2022, 20:29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου στις 19.30 στα Γιάννενα (ΕΚΧ Αλιμούρα) και το Σάββατο 17 του μήνα στην Πρέβεζα (Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία-Θεοφάνειος αίθουσα-19.00), θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του Alterthess «Σε μια στιγμή κινδύνου» και θα ακολουθήσει συζήτηση με τους συντελεστές.

Η δημοσιογραφική ομάδα του συνεργατικού μέσου ενημέρωσης της Θεσσαλονίκης, Alterthess, ξεκίνησε τη δημιουργία της ταινίας το 2018, «σε μια στιγμή κινδύνου». Μια περίοδο που στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας, η φασιστική ρητορική και τα «τείχη» για τους πρόσφυγες και τις μετανάστριες μεγάλωναν όλο και πιο πολύ.

Το ντοκιμαντέρ ξεκινά στον απόηχο της φασιστικής δράσης της Χρυσής Αυγής και της έλευσης ενός μεγάλου προσφυγικού ρεύματος στα νησιά της χώρας. Παρά τη δίωξη και την καταδίκη της, η ναζιστική οργάνωση είχε αφήσει ήδη κατακάθια στην ελληνική κοινωνία, η οποία μέσα σε μια διαρκή οικονομική κρίση αλλά και μέσα από έναν σταδιακά οξυνόμενο θεσμοποιημένο ρατσισμό έψαχνε να βρει νέους εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς.
Συντελεστές:
Σενάριο – σκηνοθεσία – παραγωγή: Θεόφιλος Καλαϊτζίδης, Ιάσων Μπάντιος, Σταυρούλα Πουλημένη
Έρευνα: Ιάσων Μπάντιος, Σταυρούλα Πουλημένη
Φωτογραφία – μοντάζ: Θεόφιλος Καλαϊτζίδης
Μουσική: Σταμάτης Πασόπουλος
Ηχοληψία: Σίμος Λαζαρίδης, Ενές Αχμέτ Κεχαγιά
Μίξη Ήχου: Σίμος Λαζαρίδης
Επιστημονικός συνεργάτης: Δημοσθένης Παπαδάτος Αναγνωστόπουλος
Αφήγηση: Φούλης Μπουντούρογλου, Δώρα Νεστορίδου

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3