ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σε ετοιμότητα η πόλη για τον κοροναϊό

Εικόνα του άρθρου Σε ετοιμότητα η πόλη για τον κοροναϊό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/03/2020, 15:14
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δηλώσεις για το θέμα της εκδρομής του ΚΑΠΗ στο Ισραήλ, σε συνδυασμό με την «κρίση κοροναϊού» έκαναν ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ και ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Δημήτρης Πάνου.

Καταρχάς ο δήμαρχος διέψευσε ότι υπάρχει κρούσμα στην πόλη ενώ ενημέρωσε ότι κανένα από τα μέλη της εκδρομής δεν έχει νοσήσει.  Έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες από πλευράς Δήμου, με πρώτη  την επικοινωνία με το προξενείο στη Βηθλεέμ  και την πρεσβεία στο Ισραήλ, για να ξεκινήσει η διαδικασία επιστροφής.

Οι εκδρομείς θα επιστρέψουν τελικά αύριο, νωρίτερα απ' ό,τι αρχικά είχε προγραμματιστεί και με βάση όλες τςι οδηγίες του ΕΟΔΥ. Όπως ενημέρωσε ο κ. Πάνου, εάν κάποιος νοσήσει μέχρι να επιστρέψουν, θα ακολουθηθούν τα δέοντα, όπως π.χ. η παραμονή στην Αθήνα ή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, ανάλογα με το πότε και αν παρατηρηθεί νόσημα. Έχει ειδοποιηθεί ήδη η Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας με τα στοιχεία των εκδρομέων, καθώς αυτοί, μετά την επιστροφή τους, θα παραμείνουν σε 14μερο «κατ’ οίκον περιορισμό», με παρακολούθηση της πορείας της υγείας τους. Ισχύουν φυσικά τα προβλεπόμενα (αποφυγή επαφών με μέλη της οικογένειας κ.λπ.). Επίσης, θα ληφθούν δείγματα από τα μέλη της εκδρομής για εξετάσεις. Όπως πρόσθεσε, εάν κάποιος-α νοσήσει πριν ξεκινήσει η επιστροφή, δεν θα ταξιδέψει με το αεροπλάνο.

Ο κ. Ελισάφ διευκρίνισε ότι η εκδρομή δεν διοργανώθηκε από τον Δήμο ή οργανισμό του. Υπάρχει  συνεχής επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ, ο οποίος ενημερώθηκε σχετικά. Ο κ. Πάνου τόνισε ότι ο ΟΚΠΑΠΑ θα ξεκινήσει απολυμάνσεις σε ΚΑΠΗ και παιδικούς σταθμούς, καθώς και ότι θα κλείσει για ένα διάστημα το συγκεκριμένο ΚΑΠΗ.

Ο κ. Ελισάφ πρόσθεσε επίσης ότι τα δεδομένα του ιού είναι μεταβαλλόμενα και  ως εκ τούτου, υπάρχει συνεχής επανεκτίμηση των δεδομένων για να ληφθούν και οι σχετικές αποφάσεις. Είπε ακόμα ότι ναι μεν η περιοχή των Ιωαννίνων «στάθηκε τυχερή» μέχρι τώρα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο ιός δεν θα εμφανιστεί στα Γιάννενα. Συνέστησε τέλος, πάνω από όλα ψυχραιμία στους πολίτες.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back