Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Σε εξέλιξη πειθαρχικός έλεγχος»

Εικόνα του άρθρου «Σε εξέλιξη πειθαρχικός έλεγχος»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/12/2020, 12:14
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο υφυπουργός Προστασίας Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΜέΡΑ25 Κρίτωνα Αρσένη, σχετικά με τα περιστατικά αστυνομικής βίας στα Γιάννενα και στην Αθήνα, δικαιολόγησε σχεδόν πλήρως τη στάση και τις μεθοδεύσεις των αστυνομικών οργάνων.

Ο κ. Οικονόμου, πρώην αστυνομικός ο ίδιος, είπε μεταξύ άλλων ότι είναι σε εξέλιξη πειθαρχικός έλεγχος. «Στα Γιάννενα η αστυνομία επενέβη και λειτούργησε και συνέλαβε άτομα με βάση τις εισαγγελικές οδηγίες και σχηματίστηκαν δικογραφίες. Και εκεί, μετά από καταγγελίες για αυθαιρεσίες αστυνομικών οργάνων, είναι σε εξέλιξη πειθαρχικός έλεγχος».

Η αστυνομία, ιδιαίτερα εποχούμενα τμήματά της, χτύπησαν απρόκλητα και τραυμάτισαν διαδηλωτές-τριες στις 17 και στις 26 Νοεμβρίου. 

Ο κ. Οικονόμου χαρακτήρισε «επιθετική και μνησίκακη» τη στάση του κ. Αρσένη. Ωστόσο, εντύπωση προκάλεσε η «ερμηνεία» του στη συγγνώμη που ζήτησε ο κ. Χρυσοχοΐδης από τις φεμινίστριες που προσήχθησαν κατά την παγκόσμια μέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών. Στην παρατήρηση του βουλευτή ότι «παίρνετε πίσω τη συγγνώμη του κ. υπουργού», ο κ. Οικονόμου απάντησε ότι η υπουργική συγγνώμη ήταν «πολιτική» και ότι ο κ. Αρσένης την παρουσιάζει με «συκοφαντική διαστρέβλωση του νοήματός της».  

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back