Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΕΛΛΑΔΑ

Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο

Εικόνα του άρθρου Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/12/2022, 23:25
ΕΛΛΑΔΑ

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε, από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ, που συνελήφθη νωρίτερα, καθώς φέρεται να πυροβόλησε εναντίον 16χρονου, τα ξημερώματα στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια καταδίωξης. Του ασκήθηκε δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και αύριο Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2022 αναμένεται να οδηγηθεί στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Επιπρόσθετα, διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος του.

Στο μεταξύ ένταση επικράτησε πριν από λίγη ώρα στην Καμάρα όταν άτομα από τον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο ξεκίνησαν πορεία διαμαρτυρίας στην Εγνατία οδό για το σημερινό περιστατικό. Συγγενείς και φίλοι του ανήλικου συγκεντρώθηκαν μπροστά από την κεντρική πύλη του νοσοκομείου επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως και φωνάζοντας συνθήματα ζήτησαν να αποδοθεί δικαιοσύνη

Είχε προηγηθεί κάλεσμα για συγκέντρωση στο χώρο λίγο πριν από τις 8 μμ και σύμφωνα με την Αστυνομία περισσότερα από 1500 άτομα συμμετείχαν στην πορεία με κατεύθυνση προς τα δυτικά. Λίγα λεπτά με την έναρξή της, ομάδα κουκουλοφόρων πέταξαν βόμβες μολότοφ και πέτρες προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ, αναποδογύρισαν κάδους στο οδόστρωμα κι έβαλαν φωτιά.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και χημικών. Οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς το κέντρο της πόλης μέσω της οδού Αγίας Σοφίας,Τσιμισκή Αριστοτέλους και Μητροπόλεως και επέστρεψαν στην πλατεία Αγίας Σοφίας όπου διαλύθηκαν.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back