Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σε «ανοιχτή γραμμή» με Κροατία

Εικόνα του άρθρου Σε «ανοιχτή γραμμή» με Κροατία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/11/2018, 21:41
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Tον αναπληρωτή πρέσβη της Κροατίας στην Αθήνα Ζβόνιμιρ Σβίμπεν υποδέχθηκε στο δημαρχείο ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Κώστας Γκόγκος και ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Νίκου Γκόλας.

Ο κ. Σβίμπεν βρίσκεται στα Γιάννενα, στο πλαίσιο του κύκλου αφιερωμάτων «Από τις οθόνες του κόσμου» που διοργανώνει έως την Κυριακή 18 Νοεμβρίου το Πνευματικό Κέντρο, σε συνεργασία με την πρεσβεία της Κροατίας στην Αθήνα.

Οι τέσσερις άνδρες συζήτησαν ζητήματα συνεργασίας σε πολιτιστικό και τουριστικό επίπεδο.

Ο κ. Μπέγκας ανακοίνωσε στον αναπληρωτή πρέσβη την πρωτοβουλία του Δήμου για τη δημιουργία ενός φόρουμ πόλεων Δυτικών Βαλκανίων με σκοπό την διεκδίκηση ευρωπαϊκών πόρων για την ολοκλήρωση του οδικού άξονα που θα ενώνει τις χώρες αυτές με αφετηρία τα Γιάννενα και τελικό προορισμό την Τεργέστη της Ιταλίας.

Ο κ. Γκόλας ζήτησε από τον κ. Σβίμπεν να συνδράμει στην οργάνωση εκδρομής κροατικών σχολείων στα Γιάννενα, προκειμένου να «ξεκινήσει μια αμφίδρομη σχέση». Ο κ. Γκόγκος τέλος, είπε ότι ο πολιτισμός «μπορεί να αποτελέσει μια βάση περεταίρω συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες».

Ο κ. Σβίμπεν από την πλευρά του, μεταξύ άλλων πρότεινε να γίνει  μια ανάλογη εκδήλωση προβολής ελληνικών ταινιών στην Κροατία και συγκεκριμένα στο Ντουπρόβνικ, με τον Δήμο του οποίου έχουν αρχίσει διαδικασίες αδελφοποίησης με τα Γιάννενα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3