ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε αναταραχή οι διεθνείς αγορές

Εικόνα του άρθρου Σε αναταραχή οι διεθνείς αγορές
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/02/2018, 16:36
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε την αναστολή της έκδοσης του επταετούς ομολόγου λόγω της υψηλής αναταραχής και αβεβαιότητας στις διεθνείς αγορές.

Ισχυρές πιέσεις δέχονται και οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών με την αγορά να επηρεάζεται αρνητικά από το sell off που εκδηλώνεται στις διεθνείς αγορές και το οποίο οδήγησε χθες σε μεγάλη πτώση τη Wall Street.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00 διαμορφώθηκε στις 830,45 μονάδες σημειώνοντας πτώση 2,72%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 826,41 μονάδες (-3,19%). Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 15,785 εκατ. ευρώ.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδό τους από τον περασμένο Αύγουστο, καθώς εντάθηκαν οι μαζικές πωλήσεις μετοχών.

Τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια άνοιξαν με απώλειες 3%, με τους επενδυτές να στρέφονται στον χρυσό, το ιαπωνικό γεν και τα κρατικά ομόλογα αναφοράς που ήταν από τους αρχικούς παράγοντες που οδήγησαν στις πωλήσεις μετοχών. Ωστόσο, στη συνέχεια περιόρισαν τις αρχικές απώλειές τους και πριν από λίγο υποχωρούσαν περίπου 2%. 

Οι μαζικές πωλήσεις μετοχών θεωρήθηκαν από κάποιους ως μία υγιής διόρθωση μετά την ταχεία άνοδο από το περασμένο έτος, αλλά τα νεύρα άρχισαν να τεντώνουν, καθώς πήραν τη μορφή χιονοστιβάδας, επεκτεινόμενες στην Ασία και μετά στην Ευρώπη. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back