dodoni back
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σε αναμονή της υπουργικής απάντησης για τον Γράμμο

Εικόνα του άρθρου Σε αναμονή της υπουργικής απάντησης για τον Γράμμο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/10/2024, 23:06
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η υπόθεση της διάνοιξης δρόμου στον Γράμμο σε προστατευόμενη περιοχή Natura και σε χαρακτηρισμένη «περιοχή άνευ δρόμων» θα βρίσκεται στο προσκήνιο και την ερχόμενη εβδομάδα.

Η εισαγγελική προκαταρκτική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ σήμερα έγινε δεύτερη αυτοψία στον επίμαχο δρόμο από κλιμάκιο του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ). Παράλληλα, αναμένεται και αυτοψία από τους επιθεωρητές περιβάλλοντος.

Με αυτά τα δεδομένα, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η απάντηση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θ. Σκυλακάκη στη Βουλή. Τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, θα συζητηθεί, όπως ανακοινώθηκε από το προεδρείο της Βουλής στη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας, η επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Τσίμαρης πριν μία εβδομάδα.

Ο κ. Τσίμαρης είναι ο μόνος που έχει καταθέσει επίκαιρη ερώτηση. Η επίκαιρη ερώτηση αφορά πάντα θέματα της άμεσης επικαιρότητας και απαντάται προφορικά από τον πρωθυπουργό ή από τους υπουργούς, ενώ η ερώτηση πρέπει να απαντάται γραπτώς από τους αρμόδιους υπουργούς εντός 25 ημερών. Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση του Γράμμου έχουν προσφύγει σε κοινοβουλευτικά μέσα ελέγχου όλα τα μεγάλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ