Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Σε αναμονή για το πάρκο Πυρσινέλλα

Εικόνα του άρθρου Σε αναμονή για το πάρκο Πυρσινέλλα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/11/2020, 21:10
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πριν από λίγους μήνες, στο μέσο της καραντίνας Ι, ο Δήμος Ιωαννιτών έθεσε σε δημόσια διαβούλευση την πρότασή της για την αξιοποίηση του πάρκου Πυρσινέλλα. Μια πρόταση που διακατεχόταν έντονα από την αντίληψη δημιουργίας ενός αθλητικού πάρκου.

Στο πλαίσιο της διαβούλευσης, οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, όπως και άλλοι φορείς (π.χ. Τεχνικό Επιμελητήριο) αλλά και πολίτες, κατέθεσαν τις δικές τους προτάσεις, οι οποίες περιείχαν σοβαρές παρατηρήσεις.

Τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις που υπήρχαν, φαίνεται ότι τις έλαβε υπόψη η δημοτική αρχή Ιωαννίνων, η οποία έδωσε «σαφείς οδηγίες» στη μελετητική ομάδα. Αυτό τουλάχιστον δήλωσε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ, μετά από ερώτηση του «Τύπου Ιωαννίνων» για την αξιοποίηση του πάρκου Πυρσινέλλα (Γιαννιώτικο Σαλόνι).

Ο κ. Ελισάφ ανέφερε ότι έχει γίνει μια προμελέτη για το πάρκο Πυρσινέλλα, η οποία θα παρουσιαστεί πολύ σύντομα. «Είναι η προμελέτη που θα μας οδηγήσει στο επόμενο βήμα το οποίο είναι η ένταξη σε χρηματοδοτικό εργαλείο για να γίνουν οι παρεμβάσεις», είπε. Πρόσθεσε δε ότι, ανάλογα με το κόστος που θα προκύψει, θα αναζητηθεί το κατάλληλο πρόγραμμα (Αντ. Τρίτσης, Πράσινο Ταμείο κ.λπ.). Από τα λεγόμενά του προέκυψε ότι έχει γίνει και διαχειριστική μελέτη, χωρίς να διευκρινιστεί αν έχει εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back