Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σε θέση… μάχης για τον παγετό

Εικόνα του άρθρου Σε θέση… μάχης για τον παγετό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/12/2016, 15:45
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ιωαννιτών υπό τον συντονισμό του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου, Δημήτρη Νάστου. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, έχει γίνει όλη η απαραίτητη προετοιμασία, μετά την πρόβλεψη της μετεωρολογικής υπηρεσίας για παγετό και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν από σήμερα. Όλα αυτά δεν σημαίνουν βέβαια ότι οι καιρικές συνθήκες που σημειώνονται, είναι ακραίες ή εξωπραγματικές. Απλώς, η Πολιτική Προστασία παίρνει τα μέτρα της (και έτσι πρέπει) ιδιαίτερα στα συνήθη «ύποπτα» σημεία που πιάνουν πάγο και όπου μπορούν να προκληθούν από ελαφρά μέχρι σοβαρά ατυχήματα λόγω ολισθηρότητας.

Οι πολίτες, για ενδεχόμενα προβλήματα, θα μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου: 2651031448.

Με τις δύο αλατιέρες  που έχει στη διάθεση του ο Δήμος, η  υπηρεσία επενέβη ήδη σήμερα τα χαράματα κι έριξε αλάτι σε δρόμους σε ορισμένους δρόμους μέσα στην πόλη των Ιωαννίνων, αλλά  κυρίως  σε  περιοχές των Δημοτικών Ενοτήτων Παμβώτιδας και Μπιζανίου.

Το σχέδιο ετοιμότητας της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας περιλαμβάνει τη συγκρότηση συνεργείων και τη διασπορά ανθρώπων και μηχανημάτων ανά περιοχές, καθώς και τη διανομή αλατιού σε διάφορα σημεία.

Έτσι ήδη η υπηρεσία έχει διασπείρει σάκους με αλάτι, οι οποίοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση ανάγκης και από τους πολίτες.

Πού βρίσκονται αυτοί οι σάκοι;

Στην πόλη των Ιωαννίνων, στις οδούς Πετροπουλάκη (σε τρία σημεία), Καπετάν Λεπενιώτη στη Δροσιά, Π. Αποστολίδη, Τσιφλικόπουλου (στο δημοτικό σχολείο),  Άγγ. Φορεστη (κάθετος στη Μεγ. Αλεξάνδρου), στην οδό Εφύρας κάτω από το «Διεθνές» (στην αφετηρία του Αστικού), στα Κάτω Μάρμαρα (Αγ. Χαραλάμπους) και στην Κιάφα (στην Αιακιδών, στο δασάκι).

Στη Δημοτική Ενότητα Παμβώτιδας, σάκους με αλάτι μπορεί να βρει κανείς στον Κατσικά (δημαρχείο-εργοτάξιο), στο Κουτσελιό (στο Χάνι), στα Κυπαρίσσια (στη διασταύρωση), στους Μουζακαίους (στη διασταύρωση), στην Ηλιόκαλη (στην είσοδο), στην Πλατανιά (στο Πνευματικό Κέντρο).

Στη Δημοτική Ενότητα Ανατολής, βρίσκονται στο δημαρχείο, στην πλατεία Αξιωματικών, στις οδούς Καραμανλή, Παπανδρέου και Εθνικής Αντιστάσεως. Στη Δημοτική Ενότητα Μπιζανίου, τα σημεία των σάκων είναι το πρώην δημαρχείο και στους δρόμους προς Μανωλιάσσα και Κοσμηρά, ενώ στη Δημοτική Ενότητα Περάματος στο πρώην δημαρχείο. Τέλος, στις Δημοτικές Κοινότητες Μαρμάρων (στο κοινοτικό γραφείο), στο Σταυράκι (στο Πνευματικό Κέντρο) και στο Νεοχωρόπουλο (στο κοινοτικό γραφείο).

Οι σάκοι δεν είναι παρά μαύρες σακούλες. Οπότε προσοχή μην τις περάσετε για παρατημένα σκουπίδια.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back