ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

ΣΒΕΔΙ: Κλήση τρεις μέρες μετά και αποκλεισμός από τη δουλειά

Εικόνα του άρθρου ΣΒΕΔΙ: Κλήση τρεις μέρες μετά και αποκλεισμός από τη δουλειά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/06/2023, 18:32
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η Συνέλευση Βάσης Εργαζόμενων Διανομέων Ιωαννίνων καταγγέλλει ότι μέλος της, τιμωρήθηκε με «εκδικητικό» όπως αναφέρει, πρόστιμο, τη μέρα της πανελλαδικής συγκέντρωσης κατά των εξορύξεων, στα Γιάννενα.

Περιγράφει ως εξής το περιστατικό: «Λίγα μέτρα πιο πίσω από τον συγκεντρωμένο κόσμο, η αστυνομία είχε κλείσει τον δρόμο για να ελέγξει την κυκλοφορία των διερχόμενων αυτοκινήτων. Η συναδέλφισσα (σ.σ. πρόεδρος του σωματείου) είχε αναλάβει να μεταφέρει με το μηχανάκι τον τελευταίο εξοπλισμό που ήταν απαραίτητος για τη διαδήλωση. Ενώ λοιπόν εκείνη τη στιγμή, δε διέτρεχε κάποιος κίνδυνος να χτυπηθεί κάποιος ή η ίδια από κάποιο άλλο όχημα, αφού ενημέρωσε τους αστυνομικούς ότι κατευθύνεται προς την πορεία (κουβαλώντας υλικά, πανό κλπ), συνέχισε ευθεία επί της οδού Αβέρωφ για να καταφθάσει πεζή πια, στο σημείο εκκίνησης, το οποίο ήταν η Περιφέρεια Ηπείρου. Έτσι, λοιπόν πάρκαρε το μηχανάκι λίγα μόλις μέτρα μετά το μπλόκο των αστυνομικών της ΔΙΑΣ».

Τρεις μέρες αργότερα ενημερώθηκε ότι έλαβε κλήση γιατί δεν σταμάτησε σε υπόδειξη, αλλά και εξύβρισε τους αστυνομικούς.

Μάλιστα, η ποινή προβλέπει εκτός από πρόστιμο, αφαίρεση άδειας οδήγησης, κυκλοφορίας και πινακίδα.

«Θεωρούμε ότι η στάση αυτή της αστυνομίας είναι κατάφορα εκδικητική. Το τελευταίο διάστημα το σωματείο μας έχει αναδείξει πληθώρα ζητημάτων εργοδοτικής και κρατικής αυθαιρεσίας, παραλείψεων της δημοτικής αρχής, αλλά και συγκεκριμένα εκδικητικής στάσης της τοπικής αστυνομικής διεύθυνσης προς συναδέλφους ντελιβεράδες» τονίζει μεταξύ άλλων το σωματείο και αναφέρει ότι «οι αστυνομικοί στο μπλόκο, δεν είδαν την υποτιθέμενη και προσχηματική ‘παράβαση’. Είδαν την συγκεκριμένη συναδέλφισσα, τα πανό και τα κείμενα που κουβαλούσε η συνοδηγός της».

Σήμερα Τετάρτη έγινε και συγκέντρωση διαμαρτυρίας απέναντι από το αστυνομικό μέγαρο, στα Γιάννενα.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back