ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Δικαιώθηκε η πρώην πρόεδρος του ΣΒΕΔΙ

Εικόνα του άρθρου Δικαιώθηκε η πρώην πρόεδρος του ΣΒΕΔΙ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/03/2024, 08:13
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ


To πρωτοβάθμιο σωματείο ΣΒΕΔΙ με ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι η εργαζόμενη που απολύθηκε από την Pizza Fan στα Γιάννενα δικαιώθηκε στο Πρωτοδικείο Ιωαννίνων και επαναπροσλαμβάνεται.

Η εργαζόμενη, που απολύθηκε ενώ ήταν πρόεδρος του σωματείου, θα επαναπρολσηφθεί με τους όρους εργασίας που ίσχυαν μέχρι πριν τη βλαπτική, όπως κρίθηκε, μεταβολή τους, ενώ θα της καταβληθεί και χρηματική αποζημίωση για μισθούς υπερημερίας.

« Τελικά ο ‘μεγάλος’, η πολυδιαφημισμένη PIZZA FAN, με τα 77 καταστήματα και τον τζίρο των δεκάδων εκατομμυρίων, αποδείχτηκε πολύ μικρή μπροστά στη δράση του ακηδεμόνευτου ταξικού κινήματος. Όταν η ιστορία ‘πάει ταμείο’, οι Γολιάθ βρίσκονται πεσμένοι στο έδαφος, γιατί από την υπεροψία τους, δεν είδαν την πέτρα που τους βάρεσε κατακούτελα» αναφέρει το ΣΒΕΔΙ μεταξύ άλλων και σημειώνει επίσης το εξής:

«Το δικαστήριο έκρινε ότι η συνδικαλιστική προστασία (δηλαδή, το να μην επιτρέπεται να σε απολύσουν αν είσαι μέλος της διοίκησης ενός συνδικαλιστικού Σωματείου) ισχύει και για τα σωματεία που δεν έχουν εγγραφεί στο ΓΕΜΗΣΟΕ (Γενικό Μητρώο Συνδικαλιστικών Οργανώσεων). Παρά την προσπάθεια του δικηγόρου της Pizza Fan να χρησιμοποιήσει το επιχείρημα ότι το ΣΒΕΔΙ δεν έχει εγγραφεί, δεν κατάφερε τίποτα. Είναι μια από τις ελάχιστες δικαστικές αποφάσεις που κρίνουν έτσι και δημιουργεί μια ακόμη ρωγμή στο αντισυνδικαλιστικό νόμο Χατζηδάκη, τον 4808/21, τον οποίο έκρινε, ως προς τη συγκεκριμένη διάταξή του αντισυνταγματικό και, συνεπώς, ανεφάρμοστο».


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back