ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σαββατοκύριακο λαϊκών παραμυθιών

Εικόνα του άρθρου Σαββατοκύριακο λαϊκών παραμυθιών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/02/2017, 15:25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το ερχόμενο σαββατοκύριακο είναι σαββατοκύριακο παραμυθιών χάρη στις εκδόσεις «Οσελέτος» (Χατζηκώστα 5) και την ομάδα αφήγησης «Παραμυθανθός», μια ομάδα με παρουσία σε φεστιβάλ, μουσεία, κοινωνικούς χώρους και καφές της Αθήνας αλλά και της περιφέρειας.

Το Σάββατο 4 Μαρτίου,  η ομάδα θα αφηγηθεί λαϊκά παραμύθια από τα βιβλία του Δημήτρη Μάλλη «Ο ίσκιος κουλουριάζεται, το φως ξεθηκαρώνει» και «Τρεις ιστορίες για ανθρώπους που έφτασαν στις άκρες του κόσμου» στο «Δικό μας Βαλς» (Χρήστου Πάτση 5), στις 20:00. Οι ήρωες θα αναμετρηθούν με φοβερούς δράκους, θα κλειστούν σε κλουβιά, θα περπατήσουν σε σκοτεινούς και άγνωστους δρόμους ώσπου να συναντήσουν το φως. Η παράσταση αυτή απευθύνεται σε ενήλικες και παιδιά άνω των 10 ετών.

Την επόμενη μέρα, Κυριακή 5 Μαρτίου, στις 12:00, στο «Θυμωμένο Πορτραίτο» (Καποδιστρίου 20)η ομάδα θα αφηγηθεί τα «Παραμύθια με αλάτι και νερό, ζάχαρη και κανέλα». Ιστορίες με πεινασμένους ήρωες, με αχόρταγους βασιλιάδες. Η παράσταση αυτή απευθύνεται σε παιδιά άνω των 6 ετών.

Και στις δύο παραστάσεις, την αφήγηση θα κάνουν ο Δημήτρης Μάλλης και η Καλιρρόη Μουλά. Τη μουσική επένδυση έχει κάνει ο Δημήτρης Μάλλης. Η είσοδος και στις δύο παραστάσεις είναι ελεύθερη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back