Oikonomou pisoi
ΘΕΑΤΡΟ

Σαββατοκύριακα με «Το μυστικό του προμαχώνα»

Εικόνα του άρθρου Σαββατοκύριακα με «Το μυστικό του προμαχώνα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/11/2017, 17:20
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συνεχίζεται η θεατρική παράσταση «Το μυστικό του προμαχώνα», στο Μουσείο Αργυροτεχνίας. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη εμπειρία καθώς η παράσταση ανεβαίνει στον χώρο της μόνιμης έκθεσης του Μουσείου, κάθε Σάββατο και Κυριακή έως το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου (ώρες παραστάσεων: 11:00, 12:00, 16:00, 17:00).

Την παράσταση, που παρουσιάζουν το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και η Θεατρική Εταιρία «Μεταξύ Σοβαρού και Αστείου», σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Ιωανίνων, σκηνοθετεί ο  Μάξιμος Μουμούρης.

Το φωτεινό πνεύμα ενός γενναίου πολεμιστή τριγυρνάει στους διαδρόμους του Μουσείου, ζεσταίνει με στοργή και μνήμες τα εκθέματα, γυαλίζει τα εργαλεία και παρατηρεί ευλαβικά τους πάγκους των μεγάλων μαστόρων της τέχνης του ασημιού. Φανερώνεται μόνο στα μάτια των επισκεπτών του Μουσείου για να λύσει το μυστήριο της δημιουργίας. «Πώς η τέχνη προχωρά και εξελίσσεται; Γιατί άραγε ένας μάστορας του ασημιού εξέλιξε τις τεχνικές του; Το ανάγλυφο, τη συρματερή, το σαβάτι; Η κινητήριος δύναμη είναι πάντα η αγάπη. Για να μπορέσει να φτιάξει ένα κόσμημα, ένα δώρο, ένα ρεγάλο, που θα προσέφερε στο αγαπημένο πρόσωπο, κι αυτό, ξαφνιασμένο από την ομορφιά, που όμοιά της δεν θα είχε δει, θα ευφρανθεί ως τα φύλλα της καρδιάς» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το κείμενο της παράστασης είναι του Μάξιμου Μουμούρη και της Παρασκευής Καλογεράκη. Ερμηνεύει ο Γιώργος Αναστάσιος Πάσχος. Η διάρκεια της παράστασης είναι 25'. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Απαραίτητη η κράτηση θέσης λόγω περιορισμένης χωρητικότητας. Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων, στο Μουσείο στο τηλ.: 26510 64065 (καθημερινά 10:00-17:00 εκτός Τρίτης).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back