ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Νέες επιθέσεις με drones στη Μόσχα

Εικόνα του άρθρου Ρωσία: Νέες επιθέσεις με drones στη Μόσχα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/08/2023, 13:24
ΚΟΣΜΟΣ

Ο ρωσικός στρατός δήλωσε ότι οι αντιαεροπορικές μονάδες του απέτρεψαν μια ουκρανική «τρομοκρατική επίθεση» νωρίς την Τρίτη και κατέρριψαν μη επανδρωμένα αεροσκάφη που στόχευαν τη Μόσχα, αλλά ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος, που τέθηκε εκτός ελέγχου από τις μονάδες του, έπληξε τον ίδιο πολυώροφο πύργο που είχε χτυπηθεί νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα.

«Τη νύχτα της 1ης Αυγούστου, μια απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης του καθεστώτος του Κιέβου με φονικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε στόχους στη Μόσχα και την περιοχή της Μόσχας ματαιώθηκε», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωσή του στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη, σύμφωνα με το Υπουργείο, είχαν καταρριφθεί σε προάστια δυτικά του κέντρου της πόλης.

«Ακόμη ένα (drone) χτυπήθηκε από ραδιοηλεκτρονικό εξοπλισμό και, αφού ξέφυγε από τον έλεγχο, συνετρίβη στο έδαφος του συγκροτήματος μη οικιστικών κτιρίων στο Moskva Citi», ανέφερε το υπουργείο, αναφερόμενο σε επιχειρηματικό κέντρο της πρωτεύουσας.

Το αεροδρόμιο Βνούκοβο, ένα από τα τρία μεγάλα αεροδρόμια που εξυπηρετούν την πρωτεύουσα, έκλεισε για λίγο, αλλά αργότερα επανήλθε σε πλήρη λειτουργία.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Tass, δήλωσαν ότι τα συντρίμμια από την πτώση του μη επανδρωμένου αεροσκάφους εντοπίστηκαν και θα σταλούν για τεχνική εμπειρογνωμοσύνη.

Νωρίτερα, ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν δήλωσε ότι ένα από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που στόχευαν την πρωτεύουσα πέταξε στον ίδιο πύργο του Moskva Citi που είχε πληγεί νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε την επομένη αυτού του περιστατικού ότι οι ουκρανικές επιθέσεις κατά της Μόσχας και άλλων ρωσικών στόχων ήταν «πράξεις απελπισίας» και ότι η Ρωσία λαμβάνει όλα τα δυνατά μέτρα για να προστατευθεί από τα πλήγματα.

Φωτογραφία: Mikhail Tereshchenko/TASS


ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3