ΚΟΣΜΟΣ

Πληθαίνουν οι ουκρανικές επιθέσεις με drone γύρω από τη Μόσχα

Εικόνα του άρθρου Πληθαίνουν οι ουκρανικές επιθέσεις με drone γύρω από τη Μόσχα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/07/2023, 16:34
ΚΟΣΜΟΣ

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε ότι κατέρριψε νωρίς την Κυριακή τρία ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που προσπαθούσαν να επιτεθούν στη Μόσχα.

Κανείς δεν τραυματίστηκε και υπήρξαν μόνο μικρές ζημιές στην πρόσοψη δύο κτιρίων γραφείων στην επιχειρηματική περιοχή Moskva-Citi, δήλωσε ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν.

Η περιοχή, αρκετά χιλιόμετρα μακριά από το Κρεμλίνο, είναι γνωστή για τους σύγχρονους πολυώροφους πύργους της και ένα από τα κτίρια που υπέστησαν ζημιές φιλοξενούσε τρία υπουργεία της ρωσικής κυβέρνησης καθώς και διαμερίσματα κατοικιών, μετέδωσαν ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Το γεγονός ότι εχθρικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη έχουν αρχίσει να φτάνουν στην καρδιά της ρωσικής πρωτεύουσας τους τελευταίους μήνες, ακόμη και αν δεν προκαλούν σοβαρές ζημιές, είναι δυσάρεστο για τις αρχές, οι οποίες έχουν πει στο κοινό ότι η Ρωσία έχει τον πλήρη έλεγχο αυτού που αποκαλούν «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» κατά της Ουκρανίας.

«Δεν υπήρξαν θύματα ή τραυματισμοί», δήλωσε ο δήμαρχος Σομπιάνιν σε σύντομη δήλωσή του για το περιστατικό.

Οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Βνούκοβο της Μόσχας διακόπηκαν για λίγο λόγω του περιστατικού, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Το Υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη συνετρίβησαν στην περιοχή Moskva-Citi, αφού καταρρίφθηκαν με τη χρήση ραδιοηλεκτρονικού εξοπλισμού. Η αεράμυνα κατέρριψε ένα ακόμη στον αέρα πάνω από την περιοχή Οντίντσοβο στην περιφέρεια της Μόσχας, ανέφερε.

Με πληροφορίες από Reuters. Φωτογραφία: Κατεστραμμένο κτίριο γραφείων του Διεθνούς Επιχειρηματικού Κέντρου της Μόσχας μετά από αναφερόμενη επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους/RTÉ


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back