ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Απομακρύνει 755 Αμερικανούς διπλωμάτες

Εικόνα του άρθρου Ρωσία: Απομακρύνει 755 Αμερικανούς διπλωμάτες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/08/2017, 00:30
ΚΟΣΜΟΣ

Στην απομάκρυνση 755 Αμερικανών διπλωματών προχώρησε η Ρωσία.

«Πρέπει να δείξουμε ότι δεν θα αφήνουμε τα πάντα χωρίς απάντηση» τόνισε μέσω τηλεοπτικής του συνέντευξης, ο Βλαντίμιρ Πούτιν, αναφερόμενος στην έγκριση νέων κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας από το αμερικανικό Κογκρέσο.

Την ίδια ώρα ο Ρώσος πρόεδρος διατύπωσε την εκτίμηση ότι δεν αναμένονται σύντομα θετικές αλλαγές στις σχέσεις Μόσχας – Ουάσιγκτον. Τάχθηκε ωστόσο κατά της άμεσης επιβολής περαιτέρω κυρώσεις σε βάρος των ΗΠΑ.

Αφορμή στάθηκε η έγκριση από το αμερικανικό Κογκρέσο των νέων κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας.

«Περιμέναμε αρκετά, ελπίζοντας ότι η κατάσταση θα άλλαζε ενδεχομένως προς το καλύτερο» δήλωσε ο Ρώσος ηγέτης σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Vesti.ru κι αποσπάσματα της οποίας μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Rossia 24.

«Όμως όπως φαίνεται, ακόμα κι αν η κατάσταση αλλάξει, δεν θα γίνει τόσο σύντομα» τόνισε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Πρέπει, το αποφάσισα, να δείξουμε ότι δεν θα αφήνουμε τα πάντα χωρίς απάντηση» τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος. Κατόπιν εξήγησε γιατί η Ρωσία αντέδρασε στο νομοσχέδιο με τις κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ σε βάρος της Ρωσίας:

«Η αμερικανική πλευρά για μια ακόμη φορά έκανε απρόκλητα, που είναι πολύ σημαντικό, ένα βήμα προς την επιδείνωση των ρωσο-αμερικανικών σχέσεων. Με παράνομες κυρώσεις, με μια απόπειρα να επηρεάσει άλλες χώρες του κόσμου, μεταξύ αυτών χώρες συμμάχους που ενδιαφέρονται στην ανάπτυξη και διατήρηση των σχέσεων με τη Ρωσία» κατέληξε ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back