ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Russian doll: το χιούμορ των στριμμένων

Εικόνα του άρθρου Russian doll: το χιούμορ των στριμμένων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/02/2019, 21:00
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το Netflix έχει αρχίσει να το… παρακάνει με την παραγωγή σειρών, με τους προϋπολογισμούς να αυξάνονται όλο και περισσότερο, όπως πχ με το Umbrella Academy, για το οποίο θα τα πούμε σε άλλη φάση.

Το Russian Doll όμως, είναι σίγουρα η πιο έξυπνη σειρά του εδώ και καιρό.

Ακροβατώντας μεταξύ μεταφυσικής, βιτριολικού χιούμορ και ξεπέτας μιας βραδιάς, η σειρά της (αγνώριστης στο ρόλο) Νατάσα Λιόν, της Λέσλι Χέντλαντ και της Έιμι Πόλερ, είναι μια συνεχή πρόκληση αντιδράσεων τύπου «τι στο καλό συμβαίνει τώρα» ή «αλήθεια το είπε αυτό;».

Η φάση έχει ως εξής: μια 35άρα προγραμματίστρια, μανιακή καπνίστρια, όχι εύκολη στις δεσμεύσεις τύπισσα, πάει στο πάρτι γενεθλίων της, σε ένα από τα πιο χίπστερ σπίτια της περιοχής. Μετά… πεθαίνει.

Η συνέχεια όμως έχει το «ζουμί». Η Λιόν, σεναριογράφος και πρωταγωνίστρια, επιδίδεται σε ποταμούς αλήθειας για τη σύγχρονη κοινωνία, τους ηλίθιους και τις ηλίθιες που τη λυμαίνονται και όλη η παρουσία της, κάτω από την περούκα που την κάνει να μοιάζει με κοκκινομάλλη Ντέιβ Μαστέιν, είναι ένα διαρκές σαρκαστικό stand up.

 Το ειρωνικό χιούμορ της σειράς και το συγκαταβατικό «πατ πατ» στην πλάτη όλων όσων έχουν αδιέξοδα σήμερα (όλων δηλαδή…), προκαλεί εχθρότητες και φιλίες. Αν είστε όμως σε αυτό το μήκος κύματος, το Russian doll θα σας αρέσει.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back