Λυκ πίσω
ΚΟΣΜΟΣ

Ρουμανία: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός

Εικόνα του άρθρου Ρουμανία: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/01/2018, 02:15
ΚΟΣΜΟΣ

Ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας Μιχάι Τουντόσε παραιτήθηκε τη Δευτέρα, καθώς οι ηγέτες του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (PSD) απέσυραν την υποστήριξή τους, καθιστώντας τον, τον δεύτερο πρωθυπουργό που εκδιώκεται από το κόμμα σε λιγότερο από επτά μήνες.

Ο Tudose, δήλωσε ότι εγκαταλείπει το γραφείο του «με το κεφάλι ψηλά», ενώ αξιωματούχοι του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος ανέφεραν ότι τη θέση του θα αναλάβει προσωρινά, ο υπουργός Ανάπτυξης Πάουλ Στανέσκου.

Ο πρόεδρος του κόμματος, Λίβιου Ντραγκνέα, δήλωσε ότι 60 σοσιαλδημοκράτες ψήφισαν να αποσύρουν την υποστήριξή τους στον πρωθυπουργό, τέσσερις υποστήριξαν τον Τουντόσε και τέσσερις απείχαν από την ψηφοφορία.

Η σύγκρουση μεταξύ του Ντραγκνέα και του πρωθυπουργού προέκυψε δημοσίως την περασμένη εβδομάδα όταν ο Τουντόσε κατηγόρησε ως ψεύτη, την υπουργό Εσωτερικών Κάρμεν Νταν και την κάλεσε να παραιτηθεί. Η Νταν, στενός σύμμαχος του προέδρου Ντραγκνέα, αρνήθηκε.

Οι Σοσιαλδημοκράτες σκοπεύουν να συναντηθούν σήμερα Τρίτη για να αποφασίσουν για νέο υποψήφιο πρωθυπουργό, ο οποίος θα πρέπει να προταθεί επίσημα από τον Πρόεδρο Κλάους Βέρνερ Γιοχάνις και στη συνέχεια να ψηφιστεί από το Κοινοβούλιο.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3