Συντακτης: Γιώργος Πατέλης
Δημοσιευση: 2-03-2018, 14:10
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Είναι ρομπότ, είναι εξοπλισμένο με τεχνητή νοημοσύνη και μπορεί να φτιάξει ξύλινα έπιπλα κατά παραγγελία.

Κι αν σκεφτήκατε αμέσως ότι το ρομπότ θα στείλει στην ανεργία τους ξυλουργούς οι μηχανικοί του Πανεπιστημίου ΜΙΤ των ΗΠΑ, υποστηρίζουν ότι δεν είναι αυτός ο σκοπός τους, αλλά να τους δώσουν έναν «έξυπνο» βοηθό που θα κάνει τις πιο επικίνδυνες δουλειές, όπως το κόψιμο των ξύλων. Με αυτό τον τρόπο, η δουλειά του ξυλουργού -όπου τα εργατικά ατυχήματα είναι συχνά- θα γίνει πιο ασφαλής και παράλληλα ο ίδιος θα έχει περισσότερο χρόνο για να κάνει πιο δημιουργική εργασία στον τομέα του σχεδιασμού.

«Κάθε χρόνο χιλιάδες ξυλουργοί τραυματίζουν τα χέρια και τα δάχτυλά τους κάνοντας επικίνδυνες δουλειές όπως το πριόνισμα», ανέφεραν οι δημιουργοί του ρομπότ AutoSaw, με επικεφαλής τη Ντανιέλα Ρας, ερευνήτρια του Εργαστηρίου Επιστήμης των Υπολογιστών και Τεχνητής Νοημοσύνης (CSAIL) του ΜΙΤ, σύμφωνα με το BBC.

Το AutoSaw κόβει σωστά τα ξύλα στις ζητούμενες κάθε φορά διαστάσεις για μια καρέκλα, ένα τραπέζι ή ένα γραφείο, ανοίγει εκεί πού πρέπει τις τρύπες για τη συναρμολόγηση των ξύλων και μεταφέρει τα υλικά και τα εξαρτήματα μέσα στο ξυλουργείο, ώστε την τελική συναρμολόγηση του επίπλου να κάνουν άνθρωποι.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Σύνδεσμος για την επιστημονική προδημοσίευση: http://people.csail.mit.edu/jlipton/PrePrint%20Papers/Robot%20Assisted%20Carpentry%20for%20Mass%20Customization.pdf


200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
espa