Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ρόκος-Σαρελάκου στην Πινακοθήκη Αβέρωφ

Εικόνα του άρθρου Ρόκος-Σαρελάκου στην Πινακοθήκη Αβέρωφ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/09/2022, 13:10
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μέχρι τις 16 Ιανουαρίου του 2023 θα φιλοξενείται η έκθεση έργων του γλύπτη Κυριάκου Ρόκου και της ζωγράφου-χαράκτριας Ρουμπίνας Σαρελάκου στην Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ, στο Μέτσοβο.

Η έκθεση, την οποία εγκαινίασε το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, γίνεται στο πλαίσιο του θεσμού των «Δημιουργικών Συναντήσεων».

O Κυριάκος Ρόκος, γνωστός κυρίως ως γλύπτης με πολλές διακρίσεις, παρουσιάζει φέτος μια άλλη πλευρά του έργου του: 50 συνολικά σχέδια σε χαρτί, από τις σειρές «Κρυφές ανταποκρίσεις 2008-2021» και «Τριάντα ένα σχέδια και ένα γλυπτό ζητούν ποιητή». Τα σχέδια αυτά αποτελούν ένα αυτόνομο κομμάτι της καλλιτεχνικής του δημιουργίας, δεν είναι δηλαδή προσχέδια που λειτουργούν προπαρασκευαστικά για την γλυπτική του.

Η Ρουμπίνα Σαρελάκου, βραβευμένη από την Ακαδημία Αθηνών για το χαρακτικό της έργο, παρουσιάζει μια ενότητα 40 ξυλογραφιών σε πλάγιο ξύλο που δημιουργήθηκαν τις δεκαετίες του ’70 και ’80. Η έκθεση συμπληρώνεται με μια εντελώς πρόσφατη δημιουργία της -μια εγκατάσταση εφαρμοσμένης τέχνης αποτελούμενη από δύο καρέκλες και ένα τραπέζι, στις επιφάνειες των οποίων ενσωματώνονται έργα χαρακτικής. Τέλος, εκτίθενται και οι πρωτότυπες μήτρες τεσσάρων χαρακτικών έργων, οι οποίες θα βοηθήσουν το κοινό να κατανοήσει την τέχνη της ξυλογραφίας.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει ο ιστορικός τέχνης Γιώργος Μυλωνάς.

Η έκθεση θα συνοδεύεται από εκπαιδευτικά εργαστήρια για το κοινό και ομιλίες των καλλιτεχνών.

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης:  10.00 - 16.00, καθημερινά πλην Τρίτης

Οι χώροι της Πινακοθήκης είναι πλήρως προσβάσιμοι σε άτομα με κινητικές δυσκολίες.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back