Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Ρεύμα» στα αντλιοστάσια

Εικόνα του άρθρου «Ρεύμα» στα αντλιοστάσια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/06/2020, 20:25
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Για δεύτερη φορά το τελευταίο διάστημα το θέμα των οργανισμών εγγείων βελτιώσεων και των χρεών τους στη ΔΕΗ, φέρεται να φτάνει σε λύση.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη, «μετά από ένα κύκλο επικοινωνιών, αλληλογραφίας, συνομιλιών και συσκέψεων», την περασμένη εβδομάδα η υπόθεση έφτασε μέχρι το γραφείο του πρωθυπουργού, «από το οποίο δρομολογήθηκε η τελική λύση».

Η λύση είναι… δανειοδότηση των ΤΟΕΒ, από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με χαμηλότοκο δάνειο, ώστε να αποπληρώσουν τις οφειλές προς τη ΔΕΗ.

Ο κ. Καχριμάνης είπε ότι «έχει υπάρξει συμφωνία των αρμόδιων Υφυπουργών Εσωτερικών Θ. Λιβάνιου και Οικονομικών Θ. Σκυλακάκη και η τροπολογία ήταν έτοιμη να κατατεθεί την περασμένη Τρίτη στη Βουλή. Ωστόσο απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των θεσμών γιατί οι οφειλές εντάσσονται στο χρέος του κεντρικού κράτους».

Εκτίμησε πάντως ότι σε 15 μέρες περίπου, θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία. «Είναι μεγάλο πράγμα καθώς θα σταματήσει να διαιωνίζεται η κατάσταση με τις διακοπές του ρεύματος»   πρόσθεσε. Επίσης, τόνισε ότι η Περιφέρεια θα εκπονήσει μελέτες για την ενεργειακή αυτάρκεια των αντλιοστασίων.

Ο κ. Καχριμάνης προειδοποίησε επίσης ότι φέτος «μας περιμένει ένα πολύ δύσκολο υδρολογικό καλοκαίρι, καθώς ήδη υποβάλλονται αιτήματα για ύδρευση οικισμών και κτηνοτροφικών μονάδων».

Η Περιφέρεια, όπως τόνισε, ανέλαβε να βελτιώσει και υπάρχουσες ομβροδεξαμενές.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back