ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Ραντεβού» στο ΠΓΝΙ κατά της εκχώρησης της καθαριότητας

Εικόνα του άρθρου «Ραντεβού» στο ΠΓΝΙ κατά της εκχώρησης της καθαριότητας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/06/2024, 14:59
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου δίνει ραντεβού στην αυριανή (20/6) κινητοποίηση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, με αφορμή την έγκριση για το διαγωνισμό εκχώρησης της καθαριότητας του νοσοκομείου σε ιδιώτη, με προϋπολογισμό 6,5 εκατ. ευρώ για 2 χρόνια.

Με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι ο σύλλογος εργαζόμενων και άλλοι φορείς έχουν αντιταχθεί στην απόλυση των 140 συμβασιούχων (η ΕΙΝΗ σημειώνει ότι άλλοι 35 θα φύγουν στο άμεσο μέλλον), όπως επίσης την αντίθεσή του έχει εκφράσει και το Εργατικό Κέντρο.

Ακόμα, το περιφερειακό συμβούλιο Ηπείρου επανέλαβε τη στήριξή του στους εργαζόμενους-ες, «επανακοινοποιώντας» την απόφασή του και ζητώντας να ληφθεί απόφαση από τη διοίκηση του ΠΓΝΙ.

Παραμένει άγνωστο φυσικά αν η διοίκηση θα λάβει υπόψη τις ενστάσεις και διαφωνίες.

Η ΕΙΝΗ θεωρεί ότι η διοίκηση «σε συνεννόηση προφανώς με την πολιτική ηγεσία της 6ης ΥΠΕ και του Υπουργείου, επιμένει αντιδημοκρατικά στην λάθος επιλογή του εργολάβου, χωρίς να έχει δώσει ούτε μία απάντηση στα ερωτήματα που έχουν τεθεί για το υπέρογκο κόστος του εργολάβου, για την επικείμενη απώλεια της πολύτιμης εμπειρίας που έχουν αποκτήσει οι συμβασιούχοι εδώ και 5 χρόνια μέσα στην πανδημία, για την αδικία που υφίστανται οι ΣΟΧ σε σχέση με άλλους συμβασιούχους που οι συμβάσεις τους ανανεώνονται».


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back